Robert W. Napisano Kwiecień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2008 Witam, problem polega na tym że robiłem format całego komputera i przy okazji zainstalowałem od zera FC 8. Żeby nie stracić muzyki nagrałem ja sobie na płytę DVD , żeby ją sobie potem skopiować. O ile w FC 7 na Amaroku wszystko ładnie śmigało to teraz przy ładowaniu niektórych plików program się wyłącza a w konsoli pokazuje Could not find a valid first MPEG frame in the stream Tak było przy tym jak używałem oss na xine, jak przełączyłem na alsę to już nic nie pokazuj w konsoli ale i tak się wyłącza. Uznałbym , że to błąd pliku i niestety mam pecha , gdyby nie fakt, że kaffeine na tym samym silniku radzi sobie z tymi plikmi doskonale. Oczywiscie wszystkie kodeki wcześniej doinstalowałem. W związku z tym chciałbym wiedzieć , czy może da się coś zrobić z konfiguracją Amaroka , czy niestety mam pecha. Amarok 1.4.7 , KDE 3.5.. , xine-lib 1.1.11-1.fc8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2008 a masz zainstalowane xine-lib-nonfree ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Kwiecień 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2008 a masz zainstalowane xine-lib-nonfree ? raczej potrzebne jest amarok-extras-nonfree Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert W. Napisano Kwiecień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Mam amarok-extras-nonfree i xine-lib-extras-nonfree, ale to chyba nie o to chodzi , bo na tym samym silniku w jednym programe chodzi a w dugi program wyłącza bez żadnego komunikatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi