marcinps Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Nie wiem jak uzyskac globalny adres IPv6 w celu pingowania serwerow opartych o IPv6. Mam komputer za NAT-em. Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem jak skonfigurowac mam fedore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Kwiecień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2008 jesli jestes za natem, to raczej twoja brama musi taki ruch puszczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinps Napisano Kwiecień 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 jesli jestes za natem, to raczej twoja brama musi taki ruch puszczac. Racja jestem za NAT-em i mój TP-LINK niestety nie przepuszcza pakietów IPv6 wiec nic tu nie wksuram. Ale polecam link http://6to4.version6.net/ Na podstawie tego linku próbowałem, nie wiedza]ąc jeszcze ze mój ruter nie przepuszcza pakietów IPv6, stworzyć tunnel 6to4. Wykonujac polecenie traceroute miałem aby jeden hop czyli po prostu pakiety dochodziły do rutera i tyle. Wiec jesli ktos ma ruter z obsługa IPv6, to powinno to działać. Nie sprawdzałem ale raczej to powinno pomóc. Pzdr i dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi