mrdow Napisano Kwiecień 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Ja też jestem leniwy, ale bez przesady . Jeszcze raz od nowa, jest wiele możliwości, a jak już zacząłem (czego żałuję) to skończę. Instrukcje krok po kroku, jeśli nie zrozumiesz po prostu zostań przy windowsie: 1. Podłącz router za pomocą kabla ethernet z sieciówką w swoim komputerze. 2. Zacznij od kombinacji klawiszy Alt+F2 (trzymasz wciśnięty Alt i przyciskasz F2), uruchomi się okienko, w które wpisz /usr/bin/system-config-network, wyskoczy kolejne okno, w którym wpisz hasło roota. 3. Jest okno Konfiguracja sieci (czyli już jesteśmy o krok dalej), teraz przycisk Nowy, wybieramy Połączenie Ethernet (pierwsza pozycja) i potem Do przodu, mamy do wyboru karty sieciowe, prawdopodobnie jedną, czyli pierwsza pozycja i Do przodu, później nadal standardowo, czyli automatyczne pobieranie adresu IP, dalej, dalej i zakończ (pominę tą część, chociaż nie wiem czy słusznie). 4. Jesteśmy ponownie w Konfiguracji sieci, i jak pewnie zauważyłeś na pierwszej pozycji białego pola pojawiło się połączenie o nazwie eth0, zaznacz je (czyli kliknij) i naciśnij na przycisk Aktywuj, chwilę odczekaj i już jesteś połączony z routerem. 5. Jeśli tylko masz poprawnie skonfigurowany router (tj. działał internet w windowsie) to jest bardzo prawdopodobne, że już możesz swobodnie surfować po sieci bez konieczności uruchamiania panelu konfiguracyjnego, a dlaczego tak jest to może kiedyś się dowiesz Jeżeli nadal niekoomasz to określenie Dzieci Neostrady nie wzięło się z nikont chyba razem pisaliśmy Jeszcze raz dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi