andegrand Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 Witam, Właśnie zmieniłem swoją dystrubucję (_linuxa_ → Linuksa) ORT z Ubuntu na Fedorę 8 i mam problem ze sterownikami od grafiki. Niestety ale na stronie fujitsu siemensa nie ma Są tylko pod Windows. Szukam i szukam na google i różnych forach i nic Mój laptop to: Fujitsu Siemens Amilo Pi2515 Karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator x3100 Wersja kernela: 2.6.24.4-64.fc8 Proszę o pomoc bo mi już ręce opadają Pozdrawiam i z góry dziękuje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 A więc X-y tobie nie działają? Dziwne bo do karty Intel X3100 sterowniki są w systemie i działają dobrze, może więc to wina matrycy? Mój xorg.conf może pomoże. Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" InputDevice "Synaptics" "CorePointer" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor1" VendorName "Monitor Vendor" ModelName "Monitor 1024x768" HorizSync 31.5 - 61.0 VertRefresh 50.0 - 75.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "intel" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 Albo pozwól mu utowrzyć xorg.conf na nowo. Sterowniki do Intela są dostępne domyślnie, od razu z GLX i wszystkimi zabawkami, a w Ubuntu nawet domyślnie startuje z Compizem. Nie spotkałem się z problemem braku wyświetlania na tej karcie. Już Windows ma z nią większe problemy. Dopiero, gdy Vista pobierze sterownik z Auto Update, to jakoś to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andegrand Napisano Kwiecień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 Video surface allocation failed. (Error code 13). Please choose another video graphic control. To mi wywala Tibia winowsowa zainstalowana przez wine. Dodam że na ubuntu działało a na fedorze nie chce. Czego to moze byc wina ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi