saladdin Napisano Kwiecień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 Witam serdecznie, Mam następujący problem: Mam Fedorę 7, kiedy próbuję oglądać film, obojętnie jaki to czasem (powiedzmy raz na 2 razy) komputer mi się zawiesza tak totalnie - tzn nagle czarny ekrran i nic, mogę go tylko wyłączyć, nie przyjmuje nic z klawiatury, nie mogę przejść na konsolę tekstową, no po prostu gleba jak bluescreen na windowsach. Problem ten zdarza mi się w następujących przypadkach (tak stwierdziłem) 1. Mplayer - no prawie zawsze - odtworzy sekundę filmu i śmierć 2. Vlc - ostatnio używałem do oglądania sop-casta. Wczoraj całe popołudnie oglądałem sobie piłkę, a dziś - n ajczęściej przy minimalizowaniu/maksymalizowaniu okna - crash. (oglądam przez sp-sc i potem w vlc localhost:8908 - jak zwykły stream). Przy czym jak mówię - przy fimach nie-streamowanych problem był podobny. Nie wiem czy to jest jakaś kwestia kodeków, mam w32codec - dll zainstalowane (samego pakietu jakoś nie znalazłem). Prosiłbym o pomoc, nie wiem, może problem może być też sprzętowy? Mam laptopa Asus M2400N, może ktoś coś słyszał takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 Dobra, powiedz nam jeszcze: - jaki tam jest układ graficzny - czy doinstalowywałeś zawnętrzne sterowniki - czy system jest zaktualizowany - czy masz odtwarzacze od dostawcy (repo Fedora), czy wziąłeś np. ze strony domowej projektu czy innej dystrybucji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saladdin Napisano Kwiecień 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 Dobra, powiedz nam jeszcze: - jaki tam jest układ graficzny - czy doinstalowywałeś zawnętrzne sterowniki - czy system jest zaktualizowany - czy masz odtwarzacze od dostawcy (repo Fedora), czy wziąłeś np. ze strony domowej projektu czy innej dystrybucji? OK, Układ graficzny: Intel Extreme Graphics 2 Zewnętrzne sterowniki - nie wiem czy dobrze rozumiem, problem miałem z wifi i do tego mam jakieś 3rd party sterowniki (tam jest ipw2100) System jest zaktualizowany Odtwarzacze mam no z yuma, nie pamiętam repo w tej chwili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 Dobra, czyli wszystko standard. O to chodziło. A teraz spróbuj tak - obok okienka z filmem odapl okienko terminala a w nim program top. Puść film i zobacz, jaki proces leci absurdalnie w górę pod względem zużycia zasobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi