Skocz do zawartości

Wirtualbox Siec

DEMON

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie - mam postawiona fedore a na niej virtual box

na wirtualu chce postawic np winxp i teraz chce aby moja fedora miala neta przez wlasnie tego wirtualmnego xp

fedora(host) ->xp(gosc) -> vpn -> moja szkola

sp.oprogra

chodzi o to ze na fedorze nie jestem wstanie postawic VPN gdyz dokladnie nieznam parametrow tego serwera vpn jaki protokol itp a zwykly windows laczy sie bez problemu - a musze miec wlasnie tunel na fedorze gdyz tam mam specjalistyczne oprogramowanie ktore wymaga vpn - i chce uzyskac dostep do vpn przez goscia czyli xp

u kolegi dziala to na odwrot

xp(host)->fedora(gosc)->vpn->szkola

w tym wypadku jest automatycznie nat , ze xp laczy sie z vpn i caly ruch przekazuje na emulowaną fedore i jest ok

ale ja niechce na xp emulowac fedory wolal bym wlasnie tak jak w 1 przykladie na fedorze emulowac xp ktory sie polaczy z vpn i przekaze sygnal do fedory czyli glownego systemu ale nie wiem czy tak mozna ???

Jak dla mnie szybciej było by się dowiedzieć parametry tego serwera, a nie kombinować z wirtualizacją Windowsa...

Argumenty? Zżera pamięć, jest niewygodne, i inne takie :P

Ogólnie, nie ma czegoś takiego jak proste programy windowsowe. Poprostu w nim są już ustawione te rzeczy których właśnie nie wiesz (a przynajmniej tak mi się wydaje że tak powinno być).

bede staral sie dowiedziec jakie sa parametry tego serwera ale kurde pod linem zestawic polaczenie vpn to jest troszke konfiguracji :( czasami szybkosc i wygoda w kozystaniu z niektorych uslug(vpn) jest naprawde fajna w xp

w xp wpisuje tylko login haslo i leci a w Linuksie trzeba tworzyc pliki konfiguracyjne z haslami i takie tam echh ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...