DEMON Napisano Kwiecień 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2008 witam mam pytanie - mam postawiona fedore a na niej virtual box na wirtualu chce postawic np winxp i teraz chce aby moja fedora miala neta przez wlasnie tego wirtualmnego xp fedora(host) ->xp(gosc) -> vpn -> moja szkola sp.oprogra chodzi o to ze na fedorze nie jestem wstanie postawic VPN gdyz dokladnie nieznam parametrow tego serwera vpn jaki protokol itp a zwykly windows laczy sie bez problemu - a musze miec wlasnie tunel na fedorze gdyz tam mam specjalistyczne oprogramowanie ktore wymaga vpn - i chce uzyskac dostep do vpn przez goscia czyli xp u kolegi dziala to na odwrot xp(host)->fedora(gosc)->vpn->szkola w tym wypadku jest automatycznie nat , ze xp laczy sie z vpn i caly ruch przekazuje na emulowaną fedore i jest ok ale ja niechce na xp emulowac fedory wolal bym wlasnie tak jak w 1 przykladie na fedorze emulowac xp ktory sie polaczy z vpn i przekaze sygnal do fedory czyli glownego systemu ale nie wiem czy tak mozna ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2008 Jak dla mnie szybciej było by się dowiedzieć parametry tego serwera, a nie kombinować z wirtualizacją Windowsa... Argumenty? Zżera pamięć, jest niewygodne, i inne takie Ogólnie, nie ma czegoś takiego jak proste programy windowsowe. Poprostu w nim są już ustawione te rzeczy których właśnie nie wiesz (a przynajmniej tak mi się wydaje że tak powinno być). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Kwiecień 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2008 bede staral sie dowiedziec jakie sa parametry tego serwera ale kurde pod linem zestawic polaczenie vpn to jest troszke konfiguracji czasami szybkosc i wygoda w kozystaniu z niektorych uslug(vpn) jest naprawde fajna w xp w xp wpisuje tylko login haslo i leci a w Linuksie trzeba tworzyc pliki konfiguracyjne z haslami i takie tam echh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi