Subaru Napisano Kwiecień 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2008 Tak myślę, że tutaj będzie się ten temat nadawać Przejdę więc do rzeczy Pewien użytkownik (niepolski) stworzył aplikację, która pozwala zachowywać się konsoli Nintendo DS w systemach Windows tak jakby był normalnym GamePad'em, potrzebny jest program konfiguracyjny PPJoy oraz serwer aplikacji JoyDS Jako, że są potrzebne aż dwa programy, które (_odrazu_ ? od razu) ORT widać, że przez Wine nie przejdą zaproponowałem mu by spróbował stworzyć wersję dla Linux dowiedziałem się, że emulacja GamePad'a pod Linux jest bardzo prosta Chciałbym się dowiedzieć jak można taką emulację wykonać by potem po przekompilowaniu serwera na Linux wszystko ładnie zgrabnie grało ze sobą Przychodzi mi na myśl jedynie MAKEDEV ale pewnie na nim samym się nie skończy Jeśli pominąłem jakieś informację postaram się natychmiast je dopisać Aha Nintendo DS komunikuje się oczywiście przez Wi-Fi Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam Subaru EDIT Dodam może trochę informacji System - Fedora Core 8 Kernel - 2.6.23.15-137.fc8 Procesor - wedle uname -a -> i686 athlon i386 (po za tym wiem, że to AMD dwurdzeniowy) Czy potrzeba coś jeszcze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi