p4v3u Napisano Maj 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2008 witam, SIe pochwale od wczoraj jestem happy-posiadaczem plyty na nforce 780a i tu sie problem zaczyna. W tym chipsecie jest wszystko, grafika, sata raid, itd i fedora nie widiz kontrolera w dodatku stoi brdzo dlugo na loading ahci driver, jeszcze w anakondzie chyba. i powiem szczerze zupelnie pomyslu nie mam, macie jakis pomysl jak to odpalic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Maj 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2008 witam, SIe pochwale od wczoraj jestem happy-posiadaczem plyty na nforce 780a i tu sie problem zaczyna. W tym chipsecie jest wszystko, grafika, sata raid, itd i fedora nie widiz kontrolera w dodatku stoi brdzo dlugo na loading ahci driver, jeszcze w anakondzie chyba. i powiem szczerze zupelnie pomyslu nie mam, macie jakis pomysl jak to odpalic? A zadałeś sobie trochę trudu i sprawdziłeś na stronie nvidii czy do twojego nforcea są sterowniki pod Linuksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Maj 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2008 Zobacz czy w biosie płyty głównej nie masz opcji wyłączającej tryb AHCI. Jeżeli jest to wyłącz AHCI i instalka ruszy. Możesz także spróbować Fedory 9 RC i zobaczyć czy ona się bootuje normalnie (ma nowszy kernelek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p4v3u Napisano Maj 1, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2008 A zadałeś sobie trochę trudu i sprawdziłeś na stronie nvidii czy do twojego nforcea są sterowniki pod Linuksa? a zadalem. i jakby chociaz pod win byly, to bym sie bardzo cieszyl >bartucha82 - dzieki, zaraz popatrze , a na f9 i tak chyba poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Maj 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2008 a zadalem. i jakby chociaz pod win byly, to bym sie bardzo cieszyl >bartucha82 - dzieki, zaraz popatrze , a na f9 i tak chyba poczekam Tu masz drivery pod Windowsa: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us a na stery pod Linuksa to sobie jeszcze poczekasz bo jak na razie to są ale tylko pod nforce 590 ( wersja sterownika nvidii 1.23 a w dystrybucjach są nowsze ). Z tego co poczytałem to twoja płyta ruszy pod F9-Preview. A tu jest więcej informacji na temat sterowników dla nvidii: http://ata.wiki.kernel.org/index.php/Hardw...C_driver_status Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi