bemq Napisano Maj 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2008 Witam, mam pytanie do posiadaczy kart graficznych firmy ati/amd. Otóż ja posiadam radka hd3650 top i w grach nie mogę ustawić rozdzielczości ponad 800x600 i większych szczegółów graficznych bo się wywala od razu do pulpitu gra. Dzieje się tak zarówno w grach natywnych (np.Warsow) jaki i tymi spod wine (np. Prince of Persia Sand Of Time). Czy to normalna przypadłość sterowników ATI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2008 Nie napisałeś jakich sterowników używasz. Dla przykładu: fglrx, ati, radeon, radeonhd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Maj 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2008 Uważałem że to oczywiste aby mieć akcelerację 3D - fglrx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2008 No cóż, z ATI są różne jaja. Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, jednak mam ATI na laptopie i znam ten ból Mi niby wszystko działa, tylko jak ustawię w grach natywnych pod Linuksa Fullscreen to się cały lapek wiesza. BTW. Jak konfigurowałeś fglrx? Kiedyś tutaj na forum był topic o ATI i fglrx, spróbuj tego: aticonfig --initial ewentualnie będzie trzeba podać chyba gdzie leży plik xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Maj 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 8, 2008 Korzystałem z tego How-to: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=155503 Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak to działa na mandrivie bo ściągnąłem sobie livecd (może u nich to jakoś inaczej działa) Właśnie sprawdziłem i na mandrivie wszystko działa jak nalezy, czyli mogę ustawić większą rozdzielczość oraz większe szczegóły. Z czego to może wynikać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2008 Szczerze mówiąc nie wiem, ale czy próbowałeś to aticonfig --initial ? Mi to bardzo pomogło, bo ręczne wpisy do xorg.conf nic nie dawały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi