borzole Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Zainstalowałem kompilator Intel icc (bo gcc ma u mnie o 50% gorszy wynik, tak na oko). i zgodnie z instrukcją załadowałem ścieżki source /opt/intel/cce/10.1.015/bin/iccvars.sh source /opt/intel/idbe/10.1.015/bin/idbvars.sh W konsoli działało poprawnie (kompilacja, strony man), ale już w yelp nie wyświetlają się żadne informacje o icc. Po zamknięciu terminala ścieżki są gubione i muszę od nowa wykonać komendę source /opt/intel.... Dodałem to .bashrc, ale to i tak kulawe rozwiązanie, wolałbym globalnie. Dodałem więc do /etc...rc.local (czy to jest właściwy plik?) i usunąłem wpis z bashrc, wówczas w terminalu było ok, ale w yelp nadal brak rezultatów. Miałem icc wcześniej i nie pamiętam żeby były takie problemy. W dokumentacji jest tylko tyle na ten temat Setting Up the Compiler Environment The programs in the Intel C++ Compiler 10.1 for Linux product rely on the environment variables PATH and LD_LIBRARY_PATH. The installation script (install.sh) creates compiler environment script files (iccvars.sh/idbvars.sh) that set these variables. It is strongly recommended that you add those script files into your login script (.login file). Once the variables are set in the ".login" file there is no need to run the script files for each session. source the script to setup the compiler environment: * > source <install-dir>/bin/iccvars.sh(.csh) to use icc * > source <idb-install-dir>/bin/idbvars.sh(.csh) to use idb Dodam, że widziałem ten temat, ale to się da ładniej zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arabski Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Próbowałeś do /etc/bashrc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Próbowałeś do /etc/bashrc ? Dzięki za podpowiedź, no prawie dobrze wskazałeś Dodałem wpisy zgodnie ze znalezionymi tam komentarzem: # Functions and aliases go in /etc/bashrc # Environment stuff goes in /etc/profile Teraz ścieżki działają globalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi