Azkel Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Otóż dzisiaj rano zaktualizowałem Fedorę z Ósemki do Dziewiątki - System się uruchomił, zainstalowało się parę aktualizacji. Gdy próbowałem ponownie uruchomić system - nie odpalił się. Po "Veryfing DMI POOL Data" i "Booting from CD/DVD" pojawia się napis "GRUB"... I system się zawiesza. Czy ktoś miał taki przypadek i wie co z tym zrobić? Mój komputer: Intel Pentium x2 2400+ Dysk SATA 300 GB NVidia GForce 6100. Na drugim dysku jest XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeeR HunteR Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 zrób reinstal gruba z instalatora fedory, może pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 zrób reinstal gruba z instalatora fedory, może pomóc Na 100% pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuko Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Otóż dzisiaj rano zaktualizowałem Fedorę z Ósemki do Dziewiątki - System się uruchomił, zainstalowało się parę aktualizacji. Gdy próbowałem ponownie uruchomić system - nie odpalił się. Po "Veryfing DMI POOL Data" i "Booting from CD/DVD" pojawia się napis "GRUB"... I system się zawiesza. Czy ktoś miał taki przypadek i wie co z tym zrobić? Mój komputer: Intel Pentium x2 2400+ Dysk SATA 300 GB NVidia GForce 6100. Na drugim dysku jest XP. A nie zmieniałeś czegoś w układzie partycji/kolejności dysków w Biosie? Bo jeśli tak to edycja plików /boot/device.map lub /boot/grub.conf może załatwić sprawę. Ja upgrade'ując fedorę wybrałem rekonfigurację boot loadera i wszystko hula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi