michasio Napisano Październik 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2004 Witam mam pakie 3 problemy z FC2 których np. nie miałem z Auroxem 1. Na fedora.pl znalazłem opis jak instalować modem speedtouch 330 i zrobiłem kokolei jak było napisane i nic nie działa, 2. problem z midnight commander a dokładniej z jego wyświetlaniem... zamiast ramek to są litery, podczas edycji np, f4 to dodaje jaieś znaczki, (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie idzie się polapać, prkatycznie bałagan, co tu zrobić, instalowałem inne pakiety mc z innych dyst... tez nie działa 3. zauważyme żę fedora 2 ma czasami jaieś problemy z iptables, czasem jak 4 kompy sa w sieci to tak się muli że koniec Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 Przeczytaj REGULAMIN --> http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=1058 szczególnie §4. pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Październik 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2004 wiec tak: po pierwsze ZAPAMIETAJ: jeden post -jeden temat! wszyscy maja jakies problemy z fedora 1. Na fedora.pl znalazłem opis jak instalować modem speedtouch 330 i zrobiłem kokolei jak było napisane i nic nie działa, przy takim opisie problemu z polaczeniem watpie zeby komukolwiek chcialo sie zgadywac w czym jest problem. 2. problem z midnight commander a dokładniej z jego wyświetlaniem... zamiast ramek to są litery, podczas edycji np, f4 to dodaje jaieś znaczki, (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie idzie się polapać, prkatycznie bałagan, co tu zrobić, instalowałem inne pakiety mc z innych dyst... tez nie działa tu tez brakuje opisu gdzie Ci taki problem wystepuje: czy na konsoli systemowej, czy na jakims terminalu pod Xami. ja mam taki efekt mimo dobrego mc pod ATerm'em 3. zauważyme żę fedora 2 ma czasami jaieś problemy z iptables, czasem jak 4 kompy sa w sieci to tak się muli że koniec IMHO wynika to ze zlej konfiguracji netu/firewalla. nie slyszalem zeby to byl typowy problem iptables Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chakjer Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 ad 2 mialem tez cos takiego ale zmienilem /etc/sysconfig/i18n na LANG="pl_PL" SUPPORTED="pl_Pl.UTF-8:pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" SYSFONTACM="latin2u" i mc jest normalnie widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2004 2. problem z midnight commander a dokładniej z jego wyświetlaniem... zamiast ramek to są litery, podczas edycji np, f4 to dodaje jaieś znaczki, (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie idzie się polapać, prkatycznie bałagan, co tu zrobić, instalowałem inne pakiety mc z innych dyst... tez nie działa Zainstaluj mc z Rawhide'a → http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/deve...86/Fedora/RPMS/ (w ustawieniach wyświetlania znaków wybież pełne 8-bitowe wejście i wyjście). W tamtej paczce jeszcze nie działa poprawnie polska pomoc - jeśli lubisz dłubać to ściąganij sobie patcha stąd → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=136826, popraw speca z paczki src.rpm (trzeba dodać linijki konwertujące pliki z ISO-8859-2 do UTF-8) i skompilować. Tak samo xterm z Rawhide'a ma lepsze wsparcie dla UTF-8. Nie trzeba już zmieniać locale na pl_PL :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi