qqryq Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Witam. Mam dwa, może mało poważne ale @#$%^& problemy: 1. Chciałbym wyłączyć dźwięki systemowe ale nie wiem gdzie to zrobić 2. Z panelu w KADzie zniknęły mi uruchomione programy a zegar przesunął się na lewo (pod przycisk'startu') za wszelkie sugestie dotyczące rozwiązania tych problemów z góry dziękuję. OK, z panele problem pogłębił się do tego, że po restarcie... nie jest widoczny i jeszcze jedna sprawa (mam z nią problem od fc7) jak zmienić ustawienia odpowiedziane za wyłączanie systemu, gdy procek ma ponad 100 stopni C ? Mam lapa z Turionem, dla którego 120st to normalna temperatura pracy a fc nie toleruje takich 'możliwości'. Raz jeszcze dzieki za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Co do problemu z panelem to rm -rf ~/.kde/share/config/plasma-appletsrc uwaga: zresetuje wszystkie ustawienia pulpitu (nie całego kde, a tylko pulpitu) Dźwięki systemowe → systemsettings → powiadomienia → powiadomienia systemowe → powiadomienia systemowe KDE (wiem wiem, zamotane to) Poza tym panel kadu jest banalny. Wystarczy pobawić się w dodawanie/usuwanie appletów żeby załapać jak działa → wszystko jest równane do lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi