piotrek24 Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Witam jestem strasznie zielony i mam taki problem Otóż po instalacji Fedory a następnie po zainstalowaniu aktualizaji nic nie moge zrobić i cały czas kiedy próbuję coś zainstalować czy coś to wyswietla mi się okno z takim czymś: Component: pirut Summary: TB29ec97ad ini.py:563:readfp:UnboundLocalError: local variable 'line' referenced before assignment Traceback (most recent call last): File "/usr/sbin/pup", line 614, in <module> main() File "/usr/sbin/pup", line 606, in main pup = PackageUpdater(not options.autoapply, options.config) File "/usr/sbin/pup", line 85, in __init__ GraphicalYumBase.__init__(self, False, config) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/pirut/__init__.py", line 129, in __init__ plugin_types=(yum.plugins.TYPE_CORE,)) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 113, in doConfigSetup errorlevel=errorlevel) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 164, in _getConfig self.getReposFromConfig() File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 229, in getReposFromConfig parser.readfp(confpp_obj) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/iniparse/compat.py", line 106, in readfp self.data.readfp(fp) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/iniparse/ini.py", line 563, in readfp if line and line[-1]=='\n': UnboundLocalError: local variable 'line' referenced before assignment Local variables in innermost frame: pending_lines: [] fp: <yum.parser.ConfigPreProcessor instance at 0x886bf8c> exc: None self: cur_section_name: None linecount: 0 cur_option_name: None fname: file://///etc/yum.repos.d/macromedia-i386.repo cur_option: None cur_section: None NAPRAWDE JESTEM STRASZNIE ZIELONY HELP [/size] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Pirut umarł. Sprecyzuj słowo "nic". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek24 Napisano Maj 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Pirut umarł. Sprecyzuj słowo "nic". chodzi o to ze nie moge włączyć dalszych aktualizacji bo jeszcze ich troche zostało nie mogę otworzyć "dodaj usuń oprogramowanie" , nie mogę otworzyć instalatora oprogramowanie i w ogóle no prawie nic i w ogółe nic nie mogę zainstalowac nawet przez konsole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Spróbuj: yum update -y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek24 Napisano Maj 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 też nic [ojdek@komp ~]$ su Hasło: [root@komp ojdek]# yum update -y Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 29, in <module> yummain.main(sys.argv[1:]) File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 85, in main base.getOptionsConfig(args) File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 154, in getOptionsConfig disabled_plugins=opts.disableplugins) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 164, in _getConfig self.getReposFromConfig() File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 229, in getReposFromConfig parser.readfp(confpp_obj) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/iniparse/compat.py", line 106, in readfp self.data.readfp(fp) File "/usr/lib/python2.5/site-packages/iniparse/ini.py", line 563, in readfp if line and line[-1]=='\n': UnboundLocalError: local variable 'line' referenced before assignment [root@komp ojdek]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Najlepiej zainstaluj na czysto Fedorę 9. Nie ma w niej problemów z yumem, a zamiast nieświętej pamięci Piruta jest o wiele lepszy PackageKit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 [ojdek@komp ~]$ su BTW. Loguj się używając: su - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek24 Napisano Maj 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Zainstalowałem jescze raz Fedorę i problem z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 OT: nie formatuj czcionek bo tylko oczy męczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi