ra-v Napisano Maj 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 Karta dźwiękowa: Intel 82801BA zintegrowana z płytą Intel i810 OS: Linux Fedora Core 9 (2.6.25.14 - standardowa konfiguracja) Wszystkie dźwięki (każdy format) są odtwarzane, z tym, że w tempie o około 10% szybszym. W odtwarzaczu na sekundniku liczby lecą szybciej niż rzeczywiście powinny lecieć. Zegar systemowy jest OK (tzn. sekundy płyną normalnie:). Gdzie szukać problemu? Chcę dopisać, że próbowałem już grzebać w konfiguracjach plików, ale wynik wyniósł 0 (zero). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hagil Napisano Maj 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 Może podczas odtwarzania na jakimś odtwarzaczu dałeś przyśpieszenie odtwarzania i się to jakoś zapisało. Takie moje luźne przemyślenia. Sprawdź czy na filmach jest to samo, jeśli tak, czy obraz też przyspieszony jest. Poszukaj w swoich odtwarzaczach czy nie ma opcji zmiany szybkości odtwarzania (mogłeś przez przypadek jakieś skróty klawiaturowe użyć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Maj 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2008 ... Wszystkie dźwięki (każdy format) są odtwarzane, z tym, że w tempie o około 10% szybszym. ... A nie masz przypadkiem proca podkreconego o okolo 10% ? ... to typowy objaw krecenia w niektorych konfiguracjach sprzetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Maj 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2008 Może podczas odtwarzania na jakimś odtwarzaczu dałeś przyśpieszenie odtwarzania i się to jakoś zapisało. Takie moje luźne przemyślenia. Sprawdź czy na filmach jest to samo, jeśli tak, czy obraz też przyspieszony jest. Poszukaj w swoich odtwarzaczach czy nie ma opcji zmiany szybkości odtwarzania (mogłeś przez przypadek jakieś skróty klawiaturowe użyć). Wykluczone, próbowałem w kilku odtwarzaczach i jest tak samo. A nie masz przypadkiem proca podkreconego o okolo 10% ? ... to typowy objaw krecenia w niektorych konfiguracjach sprzetowych. A po co miałbym potkręcać - nie muszę ogrzewać mieszkania:). Jest to P3-1.0 GHz "fabryczny". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Sierpień 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2008 Problem rozwiązany. Jądro było źle skompilowane. Wyłączyłem RTC i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi