KICZKOK Napisano Październik 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2004 Mam problem z gdesklets - zainstalwal sie bez problemow - ale gdy w konsoli wpisze gdesklets - wypisuje mi "Naruszenie ochrony pamiecie". Co z tym zrobic ?? z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICZKOK Napisano Październik 14, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2004 z gdesklets - zainstalwal sie bez problemow - ale gdy w konsoli wpisze gdesklets - wypisuje mi "Naruszenie ochrony pamiecie". Co z tym zrobic ?? z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 skad instalowałeś? rpm przez apt albo yum? źródła? Ja zainstalowałem z (_apt'a_ → apta) ORT i działa ładnie obrócz wskaźników dysku ale to przez wadliwą bibliotekę libgtop fedory. Napisz coś więcej o instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bord Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Witam, gdy chce właczyć gdesklets, to pojawia się na sekundke okienko i po chwili znika a jak w konsoli wpisuje gdesklets to wywala mi pomoc zamiast się uruchomić. [bord@localhost bord]$ gdesklets Usage: gdesklets [option] <command> [arguments...] <command>: open <files> (Opens the given display files) start (Runs the gDesklets daemon) stop (Stops the gDesklets daemon) list (Lists open displays) restart (Restarts the gDesklets daemon) profile <profile> (Switches to the given profile) profile (Shows the current and the available profiles) shell (Opens the graphical shell) slay (Kills the daemon -- use in emergency) about (Prints information about gDesklets) version (Prints gDesklets version) help (Displays this text) [option]: --translucent (Enables translucency on the freedesktop.org XServer) dzięki, za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Heh... to może wpisz gdesklets start ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bord Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 też tak próbowałem ale zawsze mi wywale: [bord@localhost bord]$ gdesklets start Cannot establish connection to daemon : timeout spróbuje go skasować i jeszcze raz zainstalować przez apta, bo wcześniej go ze źródeł instalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 tez tak mialem, zianstalowalem innego i dzialal ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manxx_hunter Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 Wpisz: gdesklets shell i co ci pisze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi