Chamaeleo Napisano Maj 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2008 Witam! Mam mały problem. Otóż ostatnio udało mi się przez przypadek zmusić moja kartę dźwiękową X-Fi do wydania pierwszych dźwięków z siebie. Niestety osiągnąłem to tylko jeden raz i to na na Mandrivie. Spróbowałem również zainstalowac tą samą paczkę pobraną z tego adresu na Fedorze. Problem w tym, że choć paczkqa instaluje się poprawnie, to wyskakuje mi błąd podczas testowania dźwiękuiz urządzenie jest używane przez inną aplikację. Wydaje mi się, iż jest to spowodowane ty, iż posiadam kartę graficzną ATI HD3850, która posiada gniazdo HDMI, a co za tym idzie wykrywana jest także jako źródło dźwięku. Być może wystarczy tylko wyłączyć to HDMI i będzi epo kłopocie, tylko za bardzo nie wiem jak to zrobić. Czy trzeba też usunąć ALSĘ skoro mam OSS? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2008 Wyłącz/Usuń PulseAudio ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chamaeleo Napisano Maj 23, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2008 Usunąłem całkowicie PiulseAudio i ne ma już żadnego błędu, lecz w dalszym ciągu głośniki milczą. I co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi