Jasiek_M Napisano Maj 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2008 Witajcie! Mam pewien problem, mianowicie chce by zwykły użytkownik mógł zapisywać pliki na dysku Windowsowym, niestety jest mały problem, jeśli nawet jako root chce zmienić właściciela czy uprawnienia we właściwościach to wyskakuje komunikat o braku uprawnień. Jeśli nie root to kto je ma i jak zmienić by zwykły użytkownik mógł zapisywać na dysku Windowsowym? Pozdrawiam Jasiek Matacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Maj 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 21, 2008 masz ntfs-3g? Fedora Ci automatycznie montuje czy sam wpisałeś w fstabie? w fstab Fedora 9 podaje się urządzenia za pomocą uuid dodaj tam i zamontuj, u mnie działa bez problemu, nawet nie musiałem dawac uprawnień, a jak coś to chmod, chgrp i chown Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Maj 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2008 Hmmm nie mam Fedory 9 a Fedore 7 ale jak trzeba to już robię update`a bo i tak najwyższa pora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julek Napisano Maj 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2008 Mam ten sam problem. Mam ntfs-3g i Fedorę 9 ponad to nie bardzo wiem jak w Fedorze 9 zamontować płyty DVD i CD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2008 http://newbie.linux.pl/?id=article&kat...=1&show=406 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi