Zagiewa Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Witam ponownie... Ty tazem mam pytanie do was jak zmienic wyglad GTK w fedorze? tematy mam z www.gnome-look.org (GTK2.x) tylko nie wiem jak je zainstalowac... znalazłem cos takiego: To install the theme engine extract it to somewhere convenient and in that directory, run: "./configure --prefix=/usr" then "make" For animation support add "-enable-animation" when running "./configure" Then as a root user "make install". tylko martwi mnie ten prefix=/usr jaka powinna byc sciezka do ktorej powinnienem zainstalowac ten temat? ew napiszcie jak wy instalujecie nowe tematy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 Domyślam się że to jest ten silnik Aurora. Spaczkowałem go i jest w rpm'ach na moim blogu (bez styli, pobierz je z gnome-look.org). $ w3m htttp://morsik.xt.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Maj 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2008 ale to i tak mi nic nie da bo przeciez nie bedziesz mi robil paczek za kazdym razem gdy tylko bede chcial zmienic styl wiec wolal bym sie dowiedziec jak to zrobic samemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 Normalnie przy stylach z gnome-look.org robisz tak: Włączasz System => Preferejncje => Wygląd => Wygląd Przeciągasz plik który ściągnąłeś do okienka Wybiuerasz nowy styl Tutaj jest inaczej ponieważ to nie jest styl, a silnik GTK. Dzięki temu silnikowi możesz pisać własne style. Jeśli przy przeciąganiu wyświetli błąd, to rozpakowywujesz go "gdzieś" i patrzysz co jest w środku. Jeśli jest nowa paczka (tar.bz2 czy tar.gz) i w nazwie jest GTK albo Metacity to robisz jak podałem na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiewa Napisano Maj 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2008 morsik - zrobilem tak jak mowisz i dziala:D wielkie dzieki Pozdrawiam Zeby nie zaczynac nowego tematy to dopisze jeszcze tutaj... mam rozne tematy GTK sciagniete z neta i podobaja mi sie ale zawsze jest jakis element w nich ktory bym chetnie zmienil dlatego mam pytanko... jaki program sluzy do edytowania/tworzenia tych wlasnie tematow zebym mogl sobie przerobic jakis dowolny element w nich ktory mi nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi