Skocz do zawartości

Gtk Zmiana Wygladu

Zagiewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie... Ty tazem mam pytanie do was jak zmienic wyglad GTK w fedorze? tematy mam z www.gnome-look.org (GTK2.x) tylko nie wiem jak je zainstalowac... znalazłem cos takiego:

To install the theme engine extract it to somewhere convenient and in that directory,

run: "./configure --prefix=/usr" then "make"

For animation support add "-enable-animation" when running "./configure"

Then as a root user "make install".

tylko martwi mnie ten prefix=/usr

jaka powinna byc sciezka do ktorej powinnienem zainstalowac ten temat? ew napiszcie jak wy instalujecie nowe tematy?

Normalnie przy stylach z gnome-look.org robisz tak:

1. Włączasz System => Preferejncje => Wygląd => Wygląd
  2. Przeciągasz plik który ściągnąłeś do okienka
  3. Wybiuerasz nowy styl
Tutaj jest inaczej ponieważ to nie jest styl, a silnik GTK. Dzięki temu silnikowi możesz pisać własne style.

Jeśli przy przeciąganiu wyświetli błąd, to rozpakowywujesz go "gdzieś" i patrzysz co jest w środku. Jeśli jest nowa paczka (tar.bz2 czy tar.gz) i w nazwie jest GTK albo Metacity to robisz jak podałem na początku.

morsik - zrobilem tak jak mowisz i dziala:D wielkie dzieki ;) Pozdrawiam

Zeby nie zaczynac nowego tematy to dopisze jeszcze tutaj... mam rozne tematy GTK sciagniete z neta i podobaja mi sie ale zawsze jest jakis element w nich ktory bym chetnie zmienil dlatego mam pytanko... jaki program sluzy do edytowania/tworzenia tych wlasnie tematow zebym mogl sobie przerobic jakis dowolny element w nich ktory mi nie pasuje?