flabba Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 mam maly problem z Mplayerem = nie chce odtwarzac dvd wyskakuje komunikat ze nie mam /dev/dvd i faktycznie go nie mam poradzcie jak sobie z tym uporac nie radze sobie a z uwagi ze nie dawno przesiadlem sie z windy to mam jeszcze rozne billonawyki pozdrawiam flabba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Zobacz czy nie masz odtwarzacza DVD w /dev/cdrom lub /dev/cdrom1 - to w FC2. W FC3 może być np.: /dev/hdc lub /dev/hdd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flabba Napisano Październik 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 niestety nie mam takich katalogow ani plikow mam tylko cdrom i cdwriter flabba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Ponieważ nie chcesz nam ułatwić(nie chcesz zeznać którą masz wersje fedory, nie chcesz napisać co to za odtwarzacz, nie chcesz sie pochwalić czy masz i CD-ROM i odtwarzacz DVD, a może jeszcze osbną nagrywaczkę) to muszę chociaż założyć, masz FC2. Jakie masz katalogi w /mnt? - jeden z nich (na pewno nie fd0) będzie tym o co chodzi. Trzeba wpisać go w ustawieniach mplayera -> preferences -> Misc i tam wpisac w DVD Device np:/dev/cdrom lub /dev/cdwriter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtzek Napisano Październik 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2004 Nie jestem pewien czy jest to najlepsze rozwiazanie, ale skuteczne: jako root wpisz: ln -s /dev/cdrom /dev/dvd Problem bedzie z glowy. (milczaco zalozylem, ze masz tylko jeden naped cd/dvd) Milego ogladania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flabba Napisano Październik 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 dzieki juz ogladam sposob wojtzka zadzialal sorry za te niedorobki apropo sprzetu - poprawiam sie FC2 / COMBO LG flabba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi