Skocz do zawartości

Monitor Poziomu Naładowania Baterii W Gnome

Pitoleusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem z apletem Monitora poziomu naładowania baterii w Gnome. Otóż po zainstalowaniu rozmaitych apletów m.in. gnome-power-manager, nie mogę w/w apletu dodać, bo go nie ma na liście dostępnych, z podobnych jest tylko Monitor czujników, procesora, systemu. Czyżby to jakiś błąd w oprogramowaniu, źle przygotowany rpm czy ja źle przeszukiwałem repo? Bateria działa, acpi prawidłowo wszystko rozpoznaje, nawet wyświetla mi się dymek w Gnomie, że system działa na akumulatorze. I tyle. To jakiś problem w F9, bo np. w Archu nie mam takiego problemu. Jeśli ktoś się orientuje o co chodzi to proszę o podpowiedź. Pozdrawiam.

Coś koło tego. Zmyliło mnie, że w Archu dodawało się to poprzez Dodaj do panelu - aplet Monitor akumulatora (nie HAL), wydaje się być czymś podobnym ale nie to samo. Mniejsza, aby funkcje spełniało te same. Patrzyłem w te opcje zasilania i ślepy byłem, a to jednak tam. Dzięki :)

• 4 weeks later...

Muszę odgrzać temat, bo mam to samo.

Wczoraj zainstalowałem F9 i nie mogę dodać miernika pozimu baterii na pasek. Zrobiłem to co polecili daf i morsik i nic. Może powinienem coś doinstalować?

Już sobie poradziłem. Usunąłem konto i założyłem nowe. Na pasku jest wskaźnik baterii.

• 2 weeks later...