Pitoleusz Napisano Czerwiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 Witam, mam taki problem z apletem Monitora poziomu naładowania baterii w Gnome. Otóż po zainstalowaniu rozmaitych apletów m.in. gnome-power-manager, nie mogę w/w apletu dodać, bo go nie ma na liście dostępnych, z podobnych jest tylko Monitor czujników, procesora, systemu. Czyżby to jakiś błąd w oprogramowaniu, źle przygotowany rpm czy ja źle przeszukiwałem repo? Bateria działa, acpi prawidłowo wszystko rozpoznaje, nawet wyświetla mi się dymek w Gnomie, że system działa na akumulatorze. I tyle. To jakiś problem w F9, bo np. w Archu nie mam takiego problemu. Jeśli ktoś się orientuje o co chodzi to proszę o podpowiedź. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Czerwiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 System>Preferencje>Osobiste>Sesje i zaznacz Menedzer zasilania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitoleusz Napisano Czerwiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 Tyle, że on jest już dodany i dział. Funkcjonuje aplet zmiany częstotliwości procesora, pomiaru jego temperatury, brak tylko tego dotyczącego baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Czerwiec 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 A zaznaczyłeś w konfiguracji zasilania, aby ta ikonka była pokazywana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitoleusz Napisano Czerwiec 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2008 Coś koło tego. Zmyliło mnie, że w Archu dodawało się to poprzez Dodaj do panelu - aplet Monitor akumulatora (nie HAL), wydaje się być czymś podobnym ale nie to samo. Mniejsza, aby funkcje spełniało te same. Patrzyłem w te opcje zasilania i ślepy byłem, a to jednak tam. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2008 Muszę odgrzać temat, bo mam to samo. Wczoraj zainstalowałem F9 i nie mogę dodać miernika pozimu baterii na pasek. Zrobiłem to co polecili daf i morsik i nic. Może powinienem coś doinstalować? Już sobie poradziłem. Usunąłem konto i założyłem nowe. Na pasku jest wskaźnik baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth0 Napisano Sierpień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2008 Właśnie uporałem się z tym problemem. Wystarczy dodać do panelu opcje: "Obszar powiadamiania" Może komuś się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi