The Structorr Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 Chciałem sobie zainstalować pakiet k3b-mp3 a synaptic zaznaczył mi do usunięcia całe KDE i OpenOffice, poza tym do aktualizacji chyba pół systemu. Zgłupiał czy co? Spotkał się ktoś może z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Październik 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 ...usunięcia całe KDE i OpenOffice, poza tym do aktualizacji chyba pół systemu.... No lekko chyba przesadził. W jakim stanie masz system - czy jest zaktualizowany? Zdarzają sie niespełnione zależności między k3b i k3b-mp3 a częscią systemu, w zależnośći od tego jakie wersje i z jakich repezytoriów pochodzą k3b i k3b-mp3, no i inne pakiety. Może niekoniecznie najnowszą wersję k3b-mp3 musisz ściagać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2004 No z tą połową systemu to przesadziłem (żeby było bardziej dramatycznie) To jest lista pakietów, które pokazuje mi synaptic przy próbie aktualizacji k3b lub instalacji k3b-mp3 (taka sama) Do usunięcia: kdeaddons kdeadmin kdeartwork kdebase kdebase-devel kdegames kdegraphics kdegraphics-devel kdepim kdepim-devel kdeutils kdeutils-devel openoffice.org Do aktualizacji: OpenEXR aalib bluez-libs fltk gnokii libdvdcss libfame libidn libmal libmusicbrainz libmusicbrainz20 libtunepimp openslp pcre-devel taglib xine-lib xpdf Najciekawsza jest sekcja "Do usunięcia" :shock: Już nie ważne, zaktulizowałem liste repozytoriów o poszło bez problemu A tak przy okazji, zna ktoś jekieś repozytorium gdzie siedzi TleenX, bo teraz moge sobie zainstalować tylko dzwięki i libtlen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Październik 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2004 Mam podobne przygody z Synapticem, czasami z niewiadomych dla mnie przyczyn uzna, ze jakiś pakiet jest mi zbędny, ostatnio stwierdził, ze mam uszkodzone bluez (do bluetootha) a gdy zaznaczam pakiety do odinstalowania i okazuje się, że musi usunąć też zależne pakiety w ogóle się wywala. W sumie piszę to jako ciekawostka, bo po wielu próbach używam tylko (_yum'a_ → yuma) ORT i za jego pomocą w FC2 zainstalowalem Gnoma2.8, KDE3.3 i nie mam problemów. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 No właśnie. Może da się jakoś skonfigurować synaptica, żeby nie próbował usuwać "uszkodzonych" pakietów. Mam zainstalowanego Tleenxa z --nodeps (inaczej na FC2 się nie da ) i teraz jak chcę coś zainstalować za każdym razem chce mi go wywalić. Może coś trzeba dopisać w Ustawienia -> Ustaw wewnętrzne opcje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...2.i386.rpm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi