Skocz do zawartości

Dziwne Zachowanie Synaptica

The Structorr

Rekomendowane odpowiedzi

...usunięcia całe KDE i OpenOffice, poza tym do aktualizacji chyba pół systemu....

No lekko chyba przesadził. W jakim stanie masz system - czy jest zaktualizowany?

Zdarzają sie niespełnione zależności między k3b i k3b-mp3 a częscią systemu, w zależnośći od tego jakie wersje i z jakich repezytoriów pochodzą k3b i k3b-mp3, no i inne pakiety. Może niekoniecznie najnowszą wersję k3b-mp3 musisz ściagać.

No z tą połową systemu to przesadziłem (żeby było bardziej dramatycznie) ;)

To jest lista pakietów, które pokazuje mi synaptic przy próbie aktualizacji k3b lub instalacji k3b-mp3 (taka sama)

Do usunięcia:

kdeaddons

kdeadmin

kdeartwork

kdebase

kdebase-devel

kdegames

kdegraphics

kdegraphics-devel

kdepim

kdepim-devel

kdeutils

kdeutils-devel

openoffice.org

Do aktualizacji:

OpenEXR

aalib

bluez-libs

fltk

gnokii

libdvdcss

libfame

libidn

libmal

libmusicbrainz

libmusicbrainz20

libtunepimp

openslp

pcre-devel

taglib

xine-lib

xpdf

Najciekawsza jest sekcja "Do usunięcia" :shock:

Już nie ważne, zaktulizowałem liste repozytoriów o poszło bez problemu :D

A tak przy okazji, zna ktoś jekieś repozytorium gdzie siedzi TleenX, bo teraz moge sobie zainstalować tylko dzwięki i libtlen.

Mam podobne przygody z Synapticem, czasami z niewiadomych dla mnie przyczyn uzna, ze jakiś pakiet jest mi zbędny, ostatnio stwierdził, ze mam uszkodzone bluez (do bluetootha) a gdy zaznaczam pakiety do odinstalowania i okazuje się, że musi usunąć też zależne pakiety w ogóle się wywala.

W sumie piszę to jako ciekawostka, bo po wielu próbach używam tylko (_yum'a_ → yuma) ORT i za jego pomocą w FC2 zainstalowalem Gnoma2.8, KDE3.3 i nie mam problemów.

Pozdro!

No właśnie. Może da się jakoś skonfigurować synaptica, żeby nie próbował usuwać "uszkodzonych" pakietów. Mam zainstalowanego Tleenxa z --nodeps (inaczej na FC2 się nie da :( ) i teraz jak chcę coś zainstalować za każdym razem chce mi go wywalić. Może coś trzeba dopisać w Ustawienia -> Ustaw wewnętrzne opcje?

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...