Peter_M Napisano Lipiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2008 Monitor Asus 22'' VK221D ma wbudowaną kamerkę (WebCam) podłaczoną porzez USB 2.0 Kamerka: 2 Sonix Technology, ID: 0c45:62c0 Microdia, idVendor: 0x0c45 Microdia, idProduct: 0x62c0. Używam Fedory 6 z jajem 2.6.22.14-72,fc6.i686. Aby ta kamerka zadziałała po Fedorką należy zainstalować następujące pliki: gspca - odpowiedni do mojego jaja, gspca-kmdl - odpowiedni do mojego jaja oraz spcaview - odpowiedni do mojego jaja. Problem w tym, ŻE NIGDZIE NIE MOGĘ ZNALEŹĆ POWYŻSZYCH PLIKÓW! Nie ma ich na http://rpm.pbone.net/ - są tam wersje tych plikó na Fedorkę od 7 w górę, do FC6 nie ma nic. YUM również tych plików nie znajduje. Repozytoria: core, updates. extras, adobe-linux-i386, livna. Pomóżcie i napiszcie, gdzie mogę pobrać powyższe 3 pliki odpowiednie do mojego kernela. Może ktoś z was je posiada, to proszę o przesłanie na mój email: [email protected] Pozdrawiam i proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Lipiec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2008 http://orion.lcg.ufrj.br/RPMS/myrpms-fc6/l...-4.fc6.i386.rpm tutaj jest tylko spcaview, ale że nie trzeba było dopasowywać do jądra (jak w przypadku gspca) więc szybko znalazłem. Masz stare jądro gdybyś zrobił upgrade, to pewnie działaloby Ci bez tych plików. FC6 to jest już historia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2008 Zrób updrade do 8, najlepiej instaluj na nowo, będzie bezpiecznie. Fedora 6 to przeżytek, do Fedory 7 już chyba nawet updatów nie ma (jak się mylę to i tak nie długo przestaną je tworzyć). Do nowszej wersji łatwiej Ci będzie zdobyć sterowniki. EDIT$ Możesz oczywiście zainstalować Fedorę 9, no ale są z nią jeszcze pewne problemy (sterowniki do ATI), może się coś zmieniło, ale ja ponad tydzień temu się wróciłem właśnie do ósemki przez te nieszczęsne sterowniki. No NVIDII są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_M Napisano Lipiec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 Dzięki. Jeśli rzeczywiście nic nie znajdę do FC6, to pozostanie mi instalacja 8. Ale do mojej szósteczki bardzo się przywiązałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_M Napisano Lipiec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 Wielkie dzięki za ten pliczek. Będę jeszcze szukal 2 pozostałych. Jęśli ich rzeczywiście nigdzie nie ma, a ni nie ma ich żaden z użytkowników tego Forum, pozostanie mi tylko przesiadka na FC8, ale do 6 się przywiązałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Lipiec 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2008 dosyć długo jesteś na forum, długo używasz Fedory, ale chyba nie jesteś na bierząco i chyba nie wiesz, że od Fedory Core 6 kolejne wersje nazywają się Fedora 7, Fedora 8 i Fedora 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi