sanji Napisano Lipiec 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2008 Sprawa jest taka, że mam już jednostkę postawioną na WinXP, jednak kilka rzeczy mi nie odpowiada, ale jak to na windzie, na niewiele ma sie wpływ. Pomijając kwestie kompatybilności sprzętu pod Linuksem i sterowników, czy instalację wymaganego oprogramowania, chciałbym uzyskać jakąś opinię typu "czy warto?". Czyli: 1. Czy wydajność jest lepsza/gorsza w porównaniu z aplikacjami Windowsowymi? 2. Obecnie korzstam z NVIDIA PureVideo (akceleracja sprzętowa na GF FX5200), czy przejście na Linuksa pozbawi mnie wsparcia sprzętowego dla MPEG2? Kwestia instalacji jest nieźle opisana na paru stronakach, raczej dam radę, ale nic nie wspomniane o wydajności, a te o wymaganiach sprzętowych są często dość mylące. Mój komputer pracuje już w zasadzie na granicy płynności (sprawę ratuje wspomniana akceleracja). Natomiast na 2 GB dysku nie mogę sobie niestety pozwolić na 2 systemy dla próby. Może ktoś z Was miał z tematem w sposób praktyczny do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi