LordD Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 Mam problem ze scrollingiem w Firefoxie, zamula, tnie się, często podczas przewijania strony przycina mi się grająca w tle muzyka (bez względu na to czy używam kółka w myszy czy przesuwam pasek). Gdy używam Compiza wymienione wyżej problemy intensyfikują się. W Operze jest podobnie, ale intensywność przycinania się jest o wiele wiele miejsza. Znalazłem TU pewne rozwiązanie, ale niestety po zastosowaniu się do tych wskazówek nic się nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 Jaki firefox, jakie środowisko graficzne? Spróbuj bez Compiza. Wyłacz też w przeglądarce płynne przewijanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 A masz włączoną jakąś akcelerację sprzętową X-ów? Przy wolnej jednostce obsługa grafiki potrafi nieźle spowalniać. Zobacz sobie w top ile procent procesora zużywa podczas tych operacji serwer X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordD Napisano Lipiec 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2008 No bez Compiza i bez Flasha jest to samo (bez flasha to ciężko się obyć!), ale o wiele mniejsza intensywność przycinania. Ale nawet jak nie przycina, to zamula.. przewija się extremalnie wolno... ale i tak przytnie czasem i to mocno. Środowisko Gnome. Płynne przewijanie jest wyłączone. PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND 2192 root 20 0 342m 48m 9072 R 8.3 4.8 3:31.97 Xorg (Celeron 2.6, płyta ASUS P4PE-X, 1GB Ram, Radeon 9200). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Lipiec 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2008 Zużycie procka małe, ale przy takim sprzęcie, to rzeczywiście nie powinno być duże. Wygląda to na problemy akceleracją grafiki, ale to musi ktoś pomóc, kto miał z ATI do czynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi