Czikibumbum Napisano Lipiec 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2008 Witam. Mam świeżo zainstalowaną Fedorę 9, nic nie doinstalowywałem, ani nic nie konfigurowałem. W domu mam internet podłączony do routera bezprzewodowego Linksys WRT54GL, który rozdziela sygnał na całe mieszkanie. Mój problem wygląda następująco: w pomieszczeniu, gdzie stoi owy router mogę błyskawicznie, bez problemu polączyć się z siecią bezprzewodową (siła sygnału 100%), natomiast w innym pokoju sieć jest widoczna z siłą sygnału ok. 40%, jednak, gdy próbuję się do niej podłączyć (lub gdy przemieszczę się z laptopem do tego pokoju) wyskakuje mi powiadomienie o konieczności wpisania hasła dostępu do sieci bezprzewodowej (tego samego, które chwilę wcześniej wpisywałem w pokoju z routerem), którego wpisanie nic niestety nie daje, po chwili pojawia się ponownie ten sam komunikat. Korzystając z Windowsa XP nie miałem takiego problemu, w tym pokoju ze słabszym sygnałem net śmiga bez problemu, z prawie maksymalną prędkością, a na Fedorze nie potrafię się nawet połączyć. Ktoś z Was wie jak sobie z tym problemem poradzić? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi