Skocz do zawartości

Openemm Na Fedora Core 5

diaz

Rekomendowane odpowiedzi

Instaluje OpenEMM na Fedora Core 5 (bo na 5 przetestowany i podobno działa). OpenEMM jest to system do mailingu o ogromnych możliwościach. Utknałem w punkcie instalacji odnośnie DNS

http://www.openemm.org/wiki/Installation:I...in_and_Hostname

akurat DNS nigdy nie konfigurowałem i nie do końca rozumiem sens robienia tego. Publiczne IP dostane na tym serwerze dopiero za kilka dni ale chciałbym zainstalowac OpenEMM juz teraz. Nie wiem czy domena jest niezbędna do działania systemu wiec ogólnie nie wiem czy ten paragraf o DNS mnie dotyczy? Maile moga byc rownie dobrze wysylane z IP o ile mi wiadomo. Dlatego nie wiem czy musze to konfigurowac, a jezeli tak to w jakim pliku?

z gory dzieki za pomoc

zajrzalem do skryptu instalacyjnego i zatrzymuje mnie brak domeny (IMHO)

[root@localhost ~]# host hostname

Host hostname not found: 3(NXDOMAIN)

w skrypcie zeby przeszlo dalej musi byc 0 i podejrzewam ze zwroci 0 jak bedzie ta domena. W manualu jest ze ten program opiera sie na tym co jest w resolv.conf a tam mam wpisane dwa DNSy i nie wiem dlaczego program instalacyjny wywala blad po tym poleceniu:

OpenEMM Installer: Please check the DNS entry for your system.

Could not determinate a valid DNS entry (exiting).

czy da sie jakos obejsc zeby jednak z samym IP dzialal program bez koniecznosci konfigurowania domeny?

A jezeli domena jest w tym wypadku niezbedna to jak ja skonfigurowac?

Moge co prawda zrobic w programie zeby sprawdzanie domeny pominac ale nie wiem czy to bedzie miec az tak duzy wplyw na reszte instalacji..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...