maestro Napisano Lipiec 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2008 Witam! Ostatnio w fedorze 9 pobawiłem się troszkę GNOME choć zawsze używałem KDE. Włączyłem sobie efekty pulpitu, a tu zdziwienie: otóż efekty różnią się od tych które mam w kde... A mianowicie przełączanie pulpitów jest na sześcianie, okna falują przy przesuwaniu podczas gdy w KDE okna robią się przezroczyste ale nie falują a pulpity nie obracają się na sześcianie tylko odjeżdzają do tyłu. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak jest? Bo myślałem za efekty odpowida compiz (ten sam w jednej i drugiej powłoce) ale widocznie tak nie jest, a skoro tak to może mi ktoś podpowiedzieć jak to ujednolicić, ewentualnie jakie efekty doinstalować itp... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2008 Te efekty które właczasz z menu GNOME, to czysty Compiz. Nie fusion. Włącz go przez ikonkę, tak samo jak to robiłeś w KDE. Jeśli w KDE efekty uruchamiałeś poprzez Efekty pulpitu w konfiguracji, to to nie jest Compiz. To jest KWin z KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daris_ Napisano Lipiec 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2008 Pod kde też się da uruchomić compiza (czyli te efekty pochodzące z gnome) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi