diaz Napisano Lipiec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2008 Instaluję oprogramowanie OpenEMM na Fedora Core 5 za pomoca instalatora oraz opierjac sie na: http://www.openemm.org/wiki/Installation:InstallGuideRHEL Dostaję błąd: An error occurred Cause: javax.servlet.ServletException: org.springframework.jdbc.UncategorizedSQLException: Hibernate operation: Cannot open connection; uncategorized SQLException for SQL [???]; SQL state [null]; error code [0]; Cannot create PoolableConnectionFactory (Access denied for user 'agnitas'@'MY_IP' (using password: YES)); nested exception is org.apache.commons.dbcp.SQLNestedException: Cannot create PoolableConnectionFactory (Access denied for user 'agnitas'@'MY_IP' (using password: YES)) 'MY_IP' - w tym miejscu jest poprawne IP system stworzyl sobie w bazie uzytkownika 'agnitas' i wyglada na to ze za jego pomoca korzysta z tabel w bazie. Jednak ten blad raczej skłania mnie do tego ze agnitas albo ma zle haslo... Ale przeciez poprzednia instalacja przebiegla bez zadnych tego typu bledow?! nie mam naprawde pojecia co moge zrobic zle ani jak zdebugowac to oprogramowanie.. jeden z pomyslow jaki mam to fakt ze nie moge wejsc w ten sposob 'agnitas@zewnetrzneIP', tylko powinienem '[email protected]', jednak w Privlidges MySQL-a bylo wyraznie ze ten user moze wejsc z zewnatrz.. Portu MySQL nie blokowalem bo firewall jest DISABLED (tymczasowo). licze na jakiekolwiek wskazowki co moge robic zle, chociaz wiem ze to nie jest forum dotyczace tego softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi