flabba Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 powitac nie moge zainstalowac Azerusa wyskakuje : bash: ./azureus: /bin/bash: bad interpreter: Permission denied robie wszystko z konta root - jak rozumiem mam zabroniony dostep ale dlaczego, po co, jak to - ratunku flabba FC2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2004 Jak nie masz Javy to zainstaluj ( jest na forum duzo o tym ), nastepnie rozpakuj azureusa ( i sie go nie instaluje) po prostu trzeba wpisac w folderze w ktorym jest rozpakowany ;] "./azureus" nie rob tego z konta root !!! rob od siebie: po prostu wchodzisz do folderu w ktorym jest rozpakowany i: ./azureus [tak sie go uruchamia] http://prdownloads.sourceforge.net/azureus...ar.bz2?download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flabba Napisano Październik 19, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 zrobilem tak jak piszesz ale caly czas wyskakuje komunikat: bash: ./azureus: /bin/bash: bad interpreter: Permission denied jave mam zainstalowana flabba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Październik 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2004 chmod +x azureus lub sprawdź z konta roota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek02 Napisano Listopad 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2004 ja jak wpsiuje ./azureus to robi mi sie tak /usr/java/jre1.5.0/bin/java -Xms16m -Xmx128m -cp "/home/sebek02/rpm/azureus/Azureus2.jar:/home/sebek02/rpm/azureus/swt.jar:/home/sebek02/rpm/azureus/swt-mozilla.jar:/home/sebek02/rpm/azureus/swt-pi.jar" -Djava.library.path="/home/sebek02/rpm/azureus" -Dazureus.install.path="/home/sebek02/rpm/azureus" org.gudy.azureus2.ui.swt.Main '' Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: /home/sebek02/rpm/azureus/libswt-pi-gtk-3063.so: /home/sebek02/rpm/azureus/libswt-pi-gtk-3063.so: ELF file data encoding not little-endian at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method) at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(Unknown Source) at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source) at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Unknown Source) at java.lang.System.loadLibrary(Unknown Source) at org.eclipse.swt.internal.Library.loadLibrary(Library.java:100) at org.eclipse.swt.internal.gtk.OS.<clinit>(OS.java:19) at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Converter.java:63) at org.eclipse.swt.internal.Converter.wcsToMbcs(Converter.java:54) at org.eclipse.swt.widgets.Display.<clinit>(Display.java:118) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.<init>(SWTThread.java:58) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.SWTThread.createInstance(SWTThread.java:45) at org.gudy.azureus2.ui.swt.mainwindow.Initializer.<init>(Initializer.java:181) at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.<init>(Main.java:71) at org.gudy.azureus2.ui.swt.Main.main(Main.java:115) Azureus TERMINATED. ...i nic dalej sie nie uruchamia... cos zle zrobilem czy co ? jave mam zaisntalowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi