Skocz do zawartości

Pidgin - "niewidoczny" W Gg Nie Zawsze Działa

zyguli

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę, żeby Pidgin po odpaleniu zawsze był na GG w trybie niewidocznym, ale niestety odpala się w trybie dostępnym. Zaznaczenie "używania statusu z ostatniej sesji programu" w ustawieniach, ani też wybranie "niewidoczności", jako domyślnego statusu, nie pomaga.

Po włączeniu programu, zmiana ręczna na "niewidoczny" nic nie daje. Muszę się gimnastykować z przejściem przez parę statusów, aż do "rozłączonego" i dopiero wtedy tryb "niewidoczny" załapuje. Strasznie mnie to denerwuje. Czy ktoś miał podobny problem?

• 1 month later...

U mnie jest odwrotnie. U siebie mam status "niewidoczny", a na GG jestem dostępny (dodałem siebie do listy kontaktów, więc to widzę). Muszę przejść najpierw na "nie przeszkadzać", a potem na "niewidoczny", żebym był niewidoczny.

EDIT: Zdeterminowany postanowiłem poszukać przyczyny problemu. Wyłączyłem wszystkie konta, poza GG, wszystkie wtyczki i kombinowałem z ustawieniami w programie, myśląc, że przyczyna musi gdzieś leżeć. Po przekopaniu wszystkiego wzdłuż i wszerz, ostatecznie nic nie znalazłem. Czy naprawdę jestem jedyną osobą mającą ten problem? Przecież to jakaś paranoja, że akurat mi, bez powodu nie działa mi tryb niewidoczny jak należy... Z czym mogę jeszcze kombinować?

EDIT: Okazuje się, że pidgin przekłamuje status własnego konta dodanego do listy kontaktów. Założyłem drugie, testowe konto GG, zainstalowałem Kadu, dodałem do kontaktów moje właściwe konto z Pidgina... i okazuje się, że wszystko jest jak należy. Mimo ustawionego statusu "niewidoczny", pidgin pokazuję mnie na liście kontaktów jako "dostępnego", ale w Kadu wszystko jest ok. Okazuje się więc, że problem wcale nie istniał. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...