zyguli Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 Chcę, żeby Pidgin po odpaleniu zawsze był na GG w trybie niewidocznym, ale niestety odpala się w trybie dostępnym. Zaznaczenie "używania statusu z ostatniej sesji programu" w ustawieniach, ani też wybranie "niewidoczności", jako domyślnego statusu, nie pomaga. Po włączeniu programu, zmiana ręczna na "niewidoczny" nic nie daje. Muszę się gimnastykować z przejściem przez parę statusów, aż do "rozłączonego" i dopiero wtedy tryb "niewidoczny" załapuje. Strasznie mnie to denerwuje. Czy ktoś miał podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszszsz Napisano Wrzesień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2008 U mnie gdy włączam status niewidoczny pokazuje się, że jestem dostępny. Jednak inni użytkownicy widzą mnie jako niewidocznego. Sprawdzałem przez web-gadu Nie wiem czy o to dokładnie chodziło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Wrzesień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2008 U mnie jest odwrotnie. U siebie mam status "niewidoczny", a na GG jestem dostępny (dodałem siebie do listy kontaktów, więc to widzę). Muszę przejść najpierw na "nie przeszkadzać", a potem na "niewidoczny", żebym był niewidoczny. EDIT: Zdeterminowany postanowiłem poszukać przyczyny problemu. Wyłączyłem wszystkie konta, poza GG, wszystkie wtyczki i kombinowałem z ustawieniami w programie, myśląc, że przyczyna musi gdzieś leżeć. Po przekopaniu wszystkiego wzdłuż i wszerz, ostatecznie nic nie znalazłem. Czy naprawdę jestem jedyną osobą mającą ten problem? Przecież to jakaś paranoja, że akurat mi, bez powodu nie działa mi tryb niewidoczny jak należy... Z czym mogę jeszcze kombinować? EDIT: Okazuje się, że pidgin przekłamuje status własnego konta dodanego do listy kontaktów. Założyłem drugie, testowe konto GG, zainstalowałem Kadu, dodałem do kontaktów moje właściwe konto z Pidgina... i okazuje się, że wszystko jest jak należy. Mimo ustawionego statusu "niewidoczny", pidgin pokazuję mnie na liście kontaktów jako "dostępnego", ale w Kadu wszystko jest ok. Okazuje się więc, że problem wcale nie istniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi