nagardd Napisano Sierpień 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2008 Witam, Czy moze mi ktos wytlumaczyc jak dziala automounter w Fedora 9? 1. Nie ma tam pliku /etc/auto.master. Musze go stworzyc recznie? 2. Po zalogowaniu na (_root'a_ → roota) ORT 2 partycje windowsowe automatycznie sie mountuja. Jak to sie dzieje? Dziekuje z gory, Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[hUbi] Napisano Sierpień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2008 [root@f9hubi ~]# uname -a Linux f9hubi 2.6.25.14-108.fc9.i686 #1 SMP Mon Aug 4 14:08:11 EDT 2008 i686 i686 i386 GNU/Linux [root@f9hubi ~]# rpm -ql autofs /etc/auto.master /etc/auto.misc /etc/auto.net /etc/auto.smb (...) Ad 1 Doinstaluj autofs Ad 2 Zakładam, że masz domyślnego w F9 Gnome man gnome-mount Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2008 2. Po zalogowaniu na (_root'a_ → roota) ORT 2 partycje windowsowe automatycznie sie mountuja. Jak to sie dzieje? Chyba mi nie powiesz że się graficznie na roota logujesz?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagardd Napisano Sierpień 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2008 Chyba mi nie powiesz że się graficznie na roota logujesz?! Tak loguje sie graficznie na roota. Ale chce sie logowac na zwyklego uzytkownika i miec zamontowane automatycznie te dwa dyski. Na pewno nie dzieje sie to przez /etc/fstab. Pytanie jest wlasnie jak Fedora montuje te dyski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2008 zapewne przez polityki. polkit-gnome-authorization o ile dobrze kojarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi