polo57 Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 Witam Wszystkich Grupowiczów. Mam tylko jeden mały problem związany z ntfs,które zostało wkompilowane w jądro 2.6.2. Partycje windowsowe oczywiście są widoczne,ale nadal brak jest możliwości zapisu na tych partycjach. Czy coś jeszcze trzeba wykonać aby mieć możliwość zapisu ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2004 myślę że tego szukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2004 i jak bawiłeś się tym sterownikiem Captive (link z opisem w poprzedednim moim poście ) bo ja jeszcze nie ... a z miłą chęcią bym "posułchał" wrażeń ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2004 niestety na razie nie.Nie wiem,do którego katalogu mam wrzucić windosowe stery typu ntfs.sys itd. Jak tylko dam sobie radę z KDE 3.2.To zaraz wezmę się się za ntfs. Nie mogąc się doczekać kompilacji ze żródeł,zainstalowałem sobie kde z rpm-ów,ale to nie to.Nie mam satysfakcji. Podczas kompilacji żródeł pokazuje mi błąd kompilacji i brak pliku z QT,choć QT skompilował się prawidłowo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2004 no to powodzenia PS podziwaim Twoją wytrwałość, tym bardziej że dla KDE .... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2004 Nie mogąc się doczekać kompilacji ze żródeł,zainstalowałem sobie kde z rpm-ów,ale to nie to.Nie mam satysfakcji. Nice. Ja też lubie mieć satysfakcje z czegoś, co sam zrobiłem. Ale jak mam wybór, czy robić coś kilka godzin(kompilacja), czy to sobie maksymalnie ułatwić, to domyśl się, co zawsze wybieram Również życze powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polo57 Napisano Luty 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 Dziękuję Wszystkim za słowa otuchy,ale nie udało się do końca. Nie będę opisywał tego,bo napisałem o wszystkim w nowym poście. Krótko-kde 3.2 wykasował mi hasła roota i użytkownika.Dopiero po nadpisaniu całego systemu,mogłem się zalogować ale tylko w Gnome. Miałem już to 2 razy. Miałem nawet moment zawachania i rzucenia Fedory. Po chwili namyślenia i minięciu pierwszej fali złości i żalu - próbuję dalej i nie opuszczę Fedory aż po grób. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Luty 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2004 hmmm źródła <---> kompilacja .... właśnie przed chwilą się na ten temat wypowiedzialem ... --> http://fedora.pl/pl/forum/viewtopic.php?t=128&start=15 dla mnie to w sumie bez sensu kompilacja KDE ze źródeł ... i to nawet nie chodzi o moje lenistwo tak poprostu ... ============================ ale oczywiście "róbta co chceta" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro Napisano Kwiecień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2004 niestety na razie nie.Nie wiem,do którego katalogu mam wrzucić windosowe stery typu ntfs.sys itd. Wszystkie pliki czyli cdfs.sys, fastfat.sys, ntfs.sys, ntoskrnl.exe trzeba skopiowac do /var/lib/captive/ Nastepnie uruchomic polecenie podane na stronie podanej przez yr. Pojawi sie okno w ktorym ladnie wyszuka dyski i zmieni fstab. Po wylogowaniu wyskoczy blad ze nie moze odpalic xwindow ale po restarcie wszystko wroci do normy a my mamy dostep do NTFS Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi