orrik Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Witam Mam problem z instalacją Fedora 8. Mam 3 identyczne dyski na których założyłem po 3 partycje ( w zasadzie to założyłem na jednym a następnie sklonowałem dysk). /boot 100MB /swap - 500MB / - pozostałe miejsce. Partycje /boot - spiąłem w RAID1 natomiast pozostałe w RAID5 . Przy formatowaniu partycji mam komunikat " Wystąpił błąd podczas próby inicjacji przestrzeni wymiany na urządzeniu md1 (boot) Problem jest poważny i instalacja nie może być kontynuowana. Naciśnij < Enter> aby zakończyć instalator Mysz wisi klawiatura też - nie mogę się przełączyć do konsoli aby podejrzeć pozostałe komunikaty. Co takiego namieszałem że jest taki efekt ? Pozdrawiam Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba111 Napisano Wrzesień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Nie pamiętam dokładnie instalki, szczegolnie FC8, ale czemu swapa chcesz robić na partycji boot??? Nie pomyliłeś czegoś przy instalacji i ustawianiu partycji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orrik Napisano Wrzesień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2008 Witam A gdzie napisałem że robię swapa na partycji boot ? Orrik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qba111 Napisano Wrzesień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2008 Ale ja nie umiem czytać albo tutaj "Wystąpił błąd podczas próby inicjacji przestrzeni wymiany na urządzeniu md1 (boot) Problem jest poważny i instalacja nie może być kontynuowana. Naciśnij < Enter> aby zakończyć instalator" Plik przestrzeń wymiany - swap. MD1 - boot Pytanie tylko czy to twoj swiadomy lub nie wybor, czy jakis blad instalatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi