bshbc Napisano Wrzesień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 1. Zainstalowałem XMMS i mam następujący problem: Po dodaniu plików do listy odtwarzania zamiast tytułów, wykonawców widać jedynie ciągi prostokątów w miejscach liter. Co powinienem zmienić żeby lista odtwarzania była wyświetlana poprawnie? 2. Drugie pytanie dotyczy programu Audacious: Czy można, a jeśli tak to w jaki sposób, dodać do listy odtwarzania wszystkie pliki znajdujące się w jakimś folderze? Chodzi mi o dodanie jedną operacją jak w XMMS a nie o dodawanie pojedynczych plików. bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Wrzesień 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 Spróbuj pokombinować z czcionkami "Preferences > Fonts", może nie masz w systemie domyślnej czcionki XMMS-a. Gorzej jeśli okaże się to kwestią kodowania, ale najlepiej zacząć od najłatwiejszego Co do drugiego pytania, to wystarczy zaznaczyć katalog i zamiast podwójnym kliknięciem (jak z pojedynczym plikiem) nacisnąć przycisk "otwórz" (czy jakośtam podobnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bshbc Napisano Wrzesień 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2008 Bardzo dziękuję za pomoc w rozwiązaniu obu problemów. Faktycznie problem tkwił w ustawionej czcionce i kodowaniu. Po wybraniu innej czcionki i wybraniu kodowania ISO8859-2 wszystko jest wyświetlane jak należy. Co do drugiego to nie wiem jak ja wcześniej kombinowałem że nie moglem załadować tych plików razem z katalogu? bshbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi