Gość glb Napisano Wrzesień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2008 Witam! Mam wlasciwie dwa problemy... Pierwszy polega na tym, ze kamerke wbudowana w laptopa udalo mi sie zainstalowac (sterowniki z linux-uvc.berlios.de) i dziala, jednak nie pod wszystkimi programami. Cheese i Ekiga normalnie ja obsluguja, CamStream po probie otworzenia urzadzenia HP Webcam wyrzuca "The device experienced an error -19 (Nie ma takiego urzadzenia)", VLC media player nie pokazuje obrazu (ani dla /dev/video ani dla /dev/video0). Co zrobic aby CamStream i inne do tej pory nie dzialajace programy obslugiwaly ta kamerke? Drugi problem jest taki, ze lsusb widzi kamerke Labtec, mikser systemowy widzi mikrofon z tej kamerki, jednak zaden program jej nie widzi. Chcialem zainstalowac Gspca, jednak nie znalazlem paczki pod moj kernel... Jest jakies rozwiazanie zebym mogl uzywac tej kamerki? Kilka informacji prawdopodobnie przydatnych przy pomocy: Laptop: HP dv9690ev Fedora 9, kernel 2.6.26.3-29 lsusb: ... Bus 002 Device 002: ID 04f2:b023 Chicony Electronics Co., Ltd Bus 005 Device 002: ID 046d:08a2 Logitech, Inc. Labtec WebCam Pro ... Z gory dziekuje za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Styczeń 2, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2009 Sprawdz czy dziala u mnie na tej kamerce nie dziala tylko skype (wiesza sie) mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=640:height=480:device=/dev/video0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi