Skocz do zawartości

Wget

wookash_x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Yak jak w temacie sciągałem fedora core 3 test3 jako dvd.iso i przy samym koncu w granicach 2,147GB przerywa sciąganie i wyskakuje taki błąd:

"Przekroczony limit wielkości pliku"

jak można to ominąć albo zwiększyć tą wartość

pozdro:

wookash_x

p.s. sprawdzałem może tu już cały plik ale md5sum niestety się nie zgadzają

To raczej nie jest wina Wget, o ile pamietam limit wielkosci pliku na partycjach EXT3 wynosi 2GB. Jak rozwiazać problem pobrania tego obrazu (_niewiem_ → nie wiem) ORT. Ale w tym przypadku nie pomagą zmiany w Wget. MOGE SIE MYLIC jak kazdy, ale raczej do limitu wielkosci jednego pliku to jestem pewien. :(

POZDRAWIAM.

a jak ustawic wget'a zeby zapisał plik do konkretnego katalogu ? (domyślni zapisuje w /home), chciałbym zapisac ten plik na innej partycji np. fat32 czy jest taka możliwość, może wtedy się zmieści ?

dzieki i pozdro:

wookash_x

p.s. ok na fat 32 tez nie wchodzi

a jaki system plików jezt w stanie poradzić sobie z tak dużymi plikami ?

dzieki ale nie mam windowsa ;-)

ale w pracy jest to spróbuje

pozdro:

wookash_x

p.s.

wydaje mie się ze to jest jednak błąd wget'a

przed chwilka zrobiłem obraz płyty dvd w K3B który zajmuje ponad 4GB i nie było żadnych problemów

i mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli wget nie daje rady (sądze ze to jest przyczyna) to czy kget (który jest tylko graficzna nakładka) da rade ??

edit:

kget też nie daje rady jesli plik ma ponad 2GB zmniejsza go do 2GB tzn pokazuje tylko taka wielkość pliku <_< no trudno trzeba sciagnac normalne cd.iso

• 2 years later...

Wystarczy odinstalować RPM-a, skompilować i zainstalować.

i naśmiecić w systemie... Nie instaluje się programów przez make install. Poza tym to jest stara i nieaktualna wersja.

Cha, teraz widzę ze ten problem ma 3 lata :). No ale jest nadal aktualny, dystrybucyjny wget ma ograniczenie wielkości pobieranego pliku.

Lepiej sprawdź najpierw fakty, bo piszesz nieprawdę. Dystrybucyjny wget działa poprawnie od wersji 1.9.1-16, czyli wszystkie wersje znajdujące się w FC4 i nowszych. W FC3 wystarczyło zainstalować aktualizacje. Sam wget został poprawiony w wersji 1.10.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...