wookash_x Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 Witam Yak jak w temacie sciągałem fedora core 3 test3 jako dvd.iso i przy samym koncu w granicach 2,147GB przerywa sciąganie i wyskakuje taki błąd: "Przekroczony limit wielkości pliku" jak można to ominąć albo zwiększyć tą wartość pozdro: wookash_x p.s. sprawdzałem może tu już cały plik ale md5sum niestety się nie zgadzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 To raczej nie jest wina Wget, o ile pamietam limit wielkosci pliku na partycjach EXT3 wynosi 2GB. Jak rozwiazać problem pobrania tego obrazu (_niewiem_ → nie wiem) ORT. Ale w tym przypadku nie pomagą zmiany w Wget. MOGE SIE MYLIC jak kazdy, ale raczej do limitu wielkosci jednego pliku to jestem pewien. POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Październik 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 a jak ustawic wget'a zeby zapisał plik do konkretnego katalogu ? (domyślni zapisuje w /home), chciałbym zapisac ten plik na innej partycji np. fat32 czy jest taka możliwość, może wtedy się zmieści ? dzieki i pozdro: wookash_x p.s. ok na fat 32 tez nie wchodzi a jaki system plików jezt w stanie poradzić sobie z tak dużymi plikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Październik 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2004 Sprobuj zasac pod Windowsem. A pozniej przegraj na ext3, JA sciagnalem PLD i bylo ok. Urzywalem FlashGEta. Najlepszego wspomagacza sciagania jaki widzialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookash_x Napisano Październik 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 dzieki ale nie mam windowsa ;-) ale w pracy jest to spróbuje pozdro: wookash_x p.s. wydaje mie się ze to jest jednak błąd wget'a przed chwilka zrobiłem obraz płyty dvd w K3B który zajmuje ponad 4GB i nie było żadnych problemów i mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli wget nie daje rady (sądze ze to jest przyczyna) to czy kget (który jest tylko graficzna nakładka) da rade ?? edit: kget też nie daje rady jesli plik ma ponad 2GB zmniejsza go do 2GB tzn pokazuje tylko taka wielkość pliku no trudno trzeba sciagnac normalne cd.iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_list.php?id_kategory=90 Nie ma nic innego oprocz wgeta ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dev Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 System plików NTFS obsługuje duże pliki. Wiec jak w pracy masz taki system to możesz smiało sciągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluesbar Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 To problem wgeta. http://software.lpetrov.net/wget-LFS/ Tu masz zmodyfikowaną wersję wgeta która działa. Wystarczy odinstalować RPM-a, skompilować i zainstalować. Cha, teraz widzę ze ten problem ma 3 lata . No ale jest nadal aktualny, dystrybucyjny wget ma ograniczenie wielkości pobieranego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Zupełnie nie rozumiem. Od paru lat pobieram obazy DVD dystrybucyjnym wgetem i nigdy nie było problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Wystarczy odinstalować RPM-a, skompilować i zainstalować. i naśmiecić w systemie... Nie instaluje się programów przez make install. Poza tym to jest stara i nieaktualna wersja. Cha, teraz widzę ze ten problem ma 3 lata . No ale jest nadal aktualny, dystrybucyjny wget ma ograniczenie wielkości pobieranego pliku. Lepiej sprawdź najpierw fakty, bo piszesz nieprawdę. Dystrybucyjny wget działa poprawnie od wersji 1.9.1-16, czyli wszystkie wersje znajdujące się w FC4 i nowszych. W FC3 wystarczyło zainstalować aktualizacje. Sam wget został poprawiony w wersji 1.10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi