Subaru Napisano Październik 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2008 Witam Mam nadzieję, że ten dział jest poprawny do tegoż problemu Utworzyłem wedle poradnika Live wersję na kartę MicroSD (poradnik był co prawda do Pendrive'a ale wszystko działą jak należy) Jednak obraz Live trochę przeleżał na dysku zanim się za niego wziąłem stąd wynikły pewne problemy 1) Kernel jest dosyć stary a instalacja nowego z Yum czy podmiana plików vmlinuz0 i initrd0 nie przynoszą rezultatu 2) Nie ma paczki kmod-nvidia dla tak starego Kernela a wrzucenie ręczne z nowego do starego pliku nvidia.ko nie przynosi oczekiwanych rezultatów Pytanie moje takie jest Jak zaktualizować Kernel dla wersji Live lub utworzyć konfigurację xorg.conf bowiem takowej nie ma (a się system włącza ) zaś skopiowanie takowego z wersji dyskowej powoduje hmmm powiedzmy małe błędy (tak wiem głupota kopiowanie takowego pliku pomimo, że sprzęt ten sam) Głównie rozchodzi się o tą grafikę bowiem nawet w OpenArena nie idzie pograć Teraz troszkę danych: Lokalnie - Fedora 9 Live - Fedora 9 (trochę stary iso) Procesor - AMD Core Duo Grafika - nVidia GeForce 6300 nForce 430 (zintegrowana) Monitor - LCD 19" Kernel w wersji Live - 2.6.25.? (nie pamiętam dokładnie bo akurat nie ma mnie w domu ale nie było myślnika po czwartej liczbie tylko (_odrazu_ → od razu) ORT i686 bodajże) Internet na Live - Obecny Yum na Live - Działa Prawa root na Live - Możliwe przez konsolę Gdyby czegoś brakowało dopiszę najszybciej jak się da (najwcześniej o 19:30 20.10.2008) Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi