JanuszWo Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Witam! Mam fedorę 9, pulseaudio, kartę audigy 2 zs notebook i nie radzę sobie z regulacją głośności kilku programów. Amarok, xine, audacious mają głośność ok, mogę je regulować klikając na aplet pulseaudio w panelu (pulseaudio volume controll chyba - teraz piszę z pc) suwając suwaczkami zmniejszam lub zwiększam głośność. Problemy mam z rosegarden, timidity i audacity - idą, ale baaardzo cicho, nie pojawiają się suwaczki do regulacji ich głośności... Alsamixer jest na maxa... Proszę o sugestie. Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Październik 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2008 Audacity nie korzysta z Pulseaudio trzeba uruchamiac z polecenia "padsp audacity", ja jade na OSS'ie. Rosegarden domyslenie korzysta z Jack'a (moze wygooglujesz sobie jak uruchomic pod PS) A z Timidity nigdy nie korzystalem to nie wiem nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Październik 25, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2008 Witam! Na desktopie mam fedorę 8 z pulseaudio i nie mam takich dziwnych problemów (dźwiękówka na pci - też audigy. Polecenie "padsp audacity" nic nie zmienia. Kiedy do rosegarden wykorzystuję alsę, a nie jack - też jest kiepsko. Pozostaję w nadziei, że jest rozwiązanie i ktoś je zna - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi