Skocz do zawartości

Funkcje Ms Office W Openoffice

vip13

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar wgrac Fedore Core 2 jako jedyny system na komputerze i zrobie to jesli uda mi sie tak ustawic Open Office by mial te same czcionki , cliparty i by dalo sie zrobic to wszytko co w produkcie MS. Potrzebuje to gdyz mam windowsa tylko dlatego by moja Mama mogla robic swoje dokumenty do pracy w wordzie i excelu. Kiedys gdy przerabiala pewien plik worda w openofficie wszytko sie jakims cudem zepsulo i miala 2razy wiecej pracy. Wiem ze mozna tez uzyc programu WinEX ale niegdzie go nie moge znalesc i tu nawet nie pomoglo http://www.ag.bocznica.org/

Wiem ze niektorych uzytkownikow forum moze zdziwic lub wkurzyc moj temat ale naprawde jest mi to potrzbne.

jesli chcesz uzywac zarowno msoffice jak i openoffice to nie uzywaj standardow znanych tylko dla tych programow, openoffic bedzie mial problemy z dokumentami typu doc, gdyz format doc jest utajniony i programy nie zapisuja ani nie odczytuja go prawidlowo, w tym wypadku korzystaj z jakis uniwersalnych typow dokumentu np: rtf (pliki rtf sa prawidlowo obslugiwane przez oba te progrmay i jeszcze kilkanascie wiecej :), )

korzystaj z jakis uniwersalnych typow dokumentu.

Ja moge korzystac z typu rtf ale z mojego kumputera korzysta rowniez moja mama i on a potrzebuje pliki w doc typu MS Office 97 gdyz taki ma w pracy na swoim sprzecie. Bo nie jest to komputer nowy. Jeli Office 97 obsluguje pliki rtf to bez problemu. Ale pozostaje jeszcze sprawa czcionek (przedewszytkim) i reszty.

Z czcionkami nie ma problemu jak wgrasz sobie te z M$ :)

moze uznasz mnie za idiote ale nie wiem duzo o (_linuxie_ → Linuksie) ORT bo mam 13 lat i jedyne co umiem to z ksiazki Po prostu FC1 i z interetu. Ale jesli moge cie prosic powiedz mi gdzie to wgrac :P.

potrzebuje pliki w doc typu MS Office 97 gdyz taki ma w pracy

msoffice97 tez obsługuje rtf, może czas się przestawić na inny format?

wiem ze to troche dziwne, nawet u mnie to trwalo i sporo dokumentow mam w doc a druga polowe w

sxw i pdf :),

ze względu na polityke microsoftu, openoffice tak odczytuje doc na ile moze, jednak prawidlowa struktura plikow doc jest nieznana

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...