Początkujący w Fedorze Napisano Październik 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2008 Z nieznanego powodu w WINE błędnie wyświetlają się ikony. Jest to bardzo denerwujące, a czasami ikonki te mogą zawiesić mi system (TGF2). Mam zintegrowaną kartę graficzną zintegrowaną 16 MB (obniżona z 64 MB). Ostatnio obniżałem więc może być to problemem. W Ubuntu i w openSUSE nie miałem takiego problemu. Możliwe jest też, że to jest dlatego, że instalowałem przestarzały pakiet libpng10-1.0.37-1.fc9 bo musiałem zainstalować jakiś stary program. Przerwałem instalację po 30 minutach (restartem peceta). [era64@localhost ~]$ wine --version wine-1.1.5 Na koniec przesyłam obraz okna uruchamiania emulatora NO$GBA. Jak widać zarówno ikonki WINE i ikonki NO$GBY się źle wyświetlają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2008 Może nie całkiem na temat WINE, ale jest emulator GBA pod Linuksa Zobacz repozyorium dribble (<f10) lub rpmfusion (f9, f10). Polecam to drugie, jest to połączenie Dribble, FreshRPMS i Livny, więc posiada więcej paczek, a i Livna już niewspierana będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący w Fedorze Napisano Październik 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 Może nie całkiem na temat WINE, ale jest emulator GBA pod Linuksa Zobacz repozyorium dribble (<f10) lub rpmfusion (f9, f10). Polecam to drugie, jest to połączenie Dribble, FreshRPMS i Livny, więc posiada więcej paczek, a i Livna już niewspierana będzie. Problem nie tylko tyczy się NO$GBA. Pokazałem go, żeby pokazać problem. Problem też mam też w innych aplikacjach np. TGF2. Przy okazji wykluczam kartę graficzną - przywróciłem 64 MB i jest nadal tak. PS. Co do GBA to używam VBA SDL. Mam NO$GBA do NDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi