Skocz do zawartości

Problem Z Wine - Błędne Wyświetlanie Ikonek

Rekomendowane odpowiedzi

Z nieznanego powodu w WINE błędnie wyświetlają się ikony. Jest to bardzo denerwujące, a czasami ikonki te mogą zawiesić mi system (TGF2). Mam zintegrowaną kartę graficzną zintegrowaną 16 MB (obniżona z 64 MB). Ostatnio obniżałem więc może być to problemem. W Ubuntu i w openSUSE nie miałem takiego problemu.

Możliwe jest też, że to jest dlatego, że instalowałem przestarzały pakiet libpng10-1.0.37-1.fc9 bo musiałem zainstalować jakiś stary program. Przerwałem instalację po 30 minutach (restartem peceta).

[era64@localhost ~]$ wine --version
wine-1.1.5

Na koniec przesyłam obraz okna uruchamiania emulatora NO$GBA. Jak widać zarówno ikonki WINE i ikonki NO$GBY się źle wyświetlają.

zrzutekranuinsertcartriyl4.png

w426.png

Może nie całkiem na temat WINE, ale jest emulator GBA pod Linuksa ;)

Zobacz repozyorium dribble (<f10) lub rpmfusion (f9, f10). Polecam to drugie, jest to połączenie Dribble, FreshRPMS i Livny, więc posiada więcej paczek, a i Livna już niewspierana będzie.

Problem nie tylko tyczy się NO$GBA. Pokazałem go, żeby pokazać problem. Problem też mam też w innych aplikacjach np. TGF2. Przy okazji wykluczam kartę graficzną - przywróciłem 64 MB i jest nadal tak.

PS. Co do GBA to używam VBA SDL. Mam NO$GBA do NDS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...