latko00 Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 Witam mam pewnien problem, otoz mialem 2 systemy fedora core 2 i winxp , Windows zaczol mi sie psuc wiec zrobilem reinstalke , po reinstalce zniknela mi mozliwosc wyboru systemu i tylko wchodzi do xp . Prubowalem przywrucic grub loadera tzn szperalem poprzez rescue disk ale nie daje rady . Prosze was o pomoc jak to naprawic . Pozdrawiam i z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2004 na ten temat bylo sporo postow, a chyba nawet w dziale porady na głównej stronie fedory jest opis jak przywrócić gruba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 1. Odpal Linuksa z płyty instalacyjnej w trybie rescue - czyli odzyskiwanie systemu 2. Jesli system wykryje twoja wersje (_linuxa_ → Linuksa) ORT to chroot /mnt/sysimage grub-install /dev/hda jesli nie to recznie podmontowac partycje linuksowe i jak wyzej lub chroot /mnt/sysimage grubsetup (hd0,0) quit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi