woland357 Napisano Październik 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2008 Witam.Jestem właśnie w trakcie aktualizcji systemu za pomocą apletu aktualizacji PackageKit.Mam ikonkę prawym górnym rogu ekranu która informuje mnie że trwa pobieranie aktualizacji systemu.Jednak nie moge wyświetlić żadnych dodatkowych informajcji tak jak to zwykle można zrobić.Niew eim co w danym momencie się aktualizuje ani kiedy aktualizcja dobiegnie końca.W monitorze systemu w zasobach widzę że łącze pracuje pełną parą wiec raczej te aktualizacje sie faktycznie pobierają(choć trwa to już coś za długo). właśnie skończyło się pobieranie teraz mam komunikat że program sprawdza sygnatury .otrzymałem też komunikat pobieranie list aktualizacji zakończone niepowodzeniemfailed to get a TID: Incorrect path with ';' returned! Ktoś wie o co chodzi? Próbuje teraz aktualizować przez yuma.mam nadzieje że poprawnie to robie.w terminalu komenda su - wpisuje hasło roota a później yum update yum niby wszystko zaktualizował.ale w dalszym ciągu wyskakuje mi ten błąd od PackageEdit .przez to na przyklad nie mogę zainstalować flashplayera bo też mi ten błąd w trakcie wyskakuje próbuje też z tego poradnika http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f9.html#flash i też bezskutecznie.i nie ma mowy o pomyłce bo wszystko robie na zasadzie kopiuj wklej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 skoro i tak robisz aktualizację przez yum, to wywal tę zbędną zabawkę PackageKit (albo przynajmniej wyłącz, powinno się wyłączać wpisując w terminal to gnome-session-properties albo to system-config-services) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woland357 Napisano Październik 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 a jaki jest (_wogole_ ? w ogóle) ORT schemat instalowania programów przez yum?.w Ubuntu to normalnie dawałeś sudo apt-get install "nazwa programu" i wszystko szło elegencko.bo według tego poradnika albo jak klikam ze strony jak próbuje instalować tego flasha to odpala mi sie to za pomocą tego package edit a że jest on u mnie uszkodzony to nie mogę tego zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 przeginasz, zero wkładu własnego man yum wiki tego forum jest link na samej górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woland357 Napisano Październik 27, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 dzieki.w zasadzie to od razu powinienem poszukać poradnika na wiki ---- łączenie postów ---- poczytałem troche ten wikiporadnik.i już wiem gdzie robiłem błąd przy próbie instalacji programów jumem.wpisywałem komende na wywołanie root stosowana w ubuntu u tu nie jest sudo tylko su - ----------------- Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ". WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Październik 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2008 wpisywałem komende na wywołanie root stosowana w ubuntu u tu nie jest sudo tylko su - znowu nie szukałeś, korzystając ze strony którą sam wcześniej podałeś (odnośnie instalacji flash) jest też odnośnik do konfiguracji sudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woland357 Napisano Październik 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2008 chodziło mi tylko oto że korzystałem ze swoich starych przyzwyczajeń.to było mimowolne.nie szukałem nic bo nieswiadomie tego chciałem uzyc(chodzi mi o te sudo).poza tym słabo u mnie z angielskim.Poza tym ten pradnik na wiki co podałeś to też słabo zrobiony jest.da rade ogarnąć ale widzialem lepiej zrobione poradniki.zreszta dość juz tych porównan zmojej strony fakt jest faktem że jak na razie wszystko chodzi i nie mam żadnych problemów z czestotliwościa odświezania ekranu. A tak podsumowująć to taki był moj cel ktory chciałem osiagnac poprzewz instalacje tej fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi