kysiek Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 wita, wlasnie zainstalowałme FC2 i w monitorze systemu widzę tylko jeden procesor nie wiem jak sprawdzić czy używa HT a jeżeli nie używa to jak zacząć używać z góry dziękuję - pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Może powinieneś zainstalować kernel-smp (obsługuje 2 lub więcej procesorów), ale to tylko domysły więc nie biore odpowiedzialności za poradę . Może google coś więcej wie na ten temat? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 daj cat /proc/cpu* albo dmesg | less tam znajdziesz dokładniejsze info o procku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kysiek Napisano Październik 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 na wstepie dzieki za odzew używam kernela: 2.6.8-1.521smp [do upgrade'u użyłem (_yum'a_ → yuma) ORT] w /proc/cpu* widze cpu0 i cpu1 czyli system wie że jest HT czy jest jakis sposób zeby zobczyć ze te procesory działają ? może da sie zobaczyć wykorzystanie lub przydzilone do procesora procesy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 gkrellm - zobaczysz obciążenie obu procków osobno i wtedy uwierzysz ( tylko czymś konkretnym je obciąż ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kysiek Napisano Październik 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 widziałem wykresy obydwu procesorów dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelong Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 Rozumiem, ze trzeba uzywac kernela smp, zeby wykorzystac HT ? Zwykly nie bedzie widzial ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kysiek Napisano Październik 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 z tego co wyczytałem to tak smp = SMultiProcessor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi