dr.no Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Witam mam cyfrowkę (taka jak w temacie ) i chce ja podlaczyc przez USB. Czy ktos moze mi wyjasnic (tylko prosto jestem poczatkujacym uzytkownikiem ) jak to zrobic ?? Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Generalnie są 2 metody (z (_regóły_ → reguły) ORT jak działa jedna to nie działa druga). 1. montujesz aparat tak jak inne napędy (mount /dev/sda /mnt/camera). Było na forum - poszukaj. 2. używasz gtkam (odpalasz, dodajesz z listy aparat i kopiujesz zdjęcia gdzie chcesz) Ja mam Olympusa i gtkam chociaż go wykrywa to nic poza tym, czyli metoda nr 1 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.no Napisano Październik 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 no wlasnie obydwie metody znam (umiem uzywac guzika szukaj na forum ) tylko ze zadna nie chce dzialac gtkam nie ma mojego aparatu na liscie a jak proboje ustawic podobne modele to wywala blad, a jak chce uzyc mount wyrzuca sda1 is not valid block device Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 jak chce uzyc mount wyrzuca sda1 is not valid block device uzywasz z opcja -t ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 Spróbuj mount -t vfat /dev/sda /mnt/camera Które masz jajko? Jeśli 2.6.8-1 to mogą być kłopoty bo ma usterkę. U mnie nie da się zamontować flashdriva choć aparat montuje się bez problemu . W jajku 2.6.9 podobno już jest ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotkaa Napisano Wrzesień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2007 Hej.. widze ze sie w tym wszystkim orientujesz.. mam taki problem.. Mam aparat cyfrowy Sony Cyber shot dsc- s700 ale nie mam do niego sterownika i niestety nic nie moge zrobic.. dysk nie wyswietla sie w moim kompuerze i (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie wiem co mam zrobić.. prosiła bym o pomoc.. będę wdzięczna ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi