pablik Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 Witka, widziałem gdzieś na stronkach na zrzutach ekranu że ludzie mają na puplpicie przezroczysty terminal bez scrololbra i paska tytułowego, czy ktoś może ma tak zrobione i zapodał by swojego konfiga, bo mi to nie wychodzi coś, aha i jak zrobić żeby Midnight Commander poprawnie się wyświetlał w Eterm/Aterm, kiedyś o tym widziłem posta ze wrzuconym .Xresources na tym forum ale teraz go nie mogę namierzyć.... pomóżcie jak możecie Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 W Gnome to będzie tak: Otwierasz terminal, edycja -> profile -> edycja zmiana przezroczystości w zakładce efekty, pasek przewijania.... ech, znajdziesz kiedyś o tym widziłem posta ze wrzuconym .Xresources na tym forum ale teraz go nie mogę namierzyć.... może chodziło Ci o to? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablik Napisano Październik 24, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 W Gnome to będzie tak: Otwierasz terminal, edycja -> profile -> edycja zmiana przezroczystości w zakładce efekty, pasek przewijania.... ech, znajdziesz kiedyś o tym widziłem posta ze wrzuconym .Xresources na tym forum ale teraz go nie mogę namierzyć.... może chodziło Ci o to? Pozdrawiam W sumie doszedłem, ale jest jeszce problem jak w Etermie ustawić inną czcionkę(to mniejszy problem) Oraz jakimi parametrami w etermie ustawić żeby MC wyświetlał się naormalnie a nie krzakami Aha i jeszce jak we Fluxboxie wstawić do autostartu go bo gdy wpiszę w ~/.Xclients to nie zdąża się ładować tapeta i mam Eterma zamiast przezroczystego czarnego Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Październik 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2004 dodaj wpis do ~/.fluxbox/startup a jak chcesz przezroczystego aterma to: aterm -tr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi