blazejwiecha Napisano Listopad 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2008 Witam Chciałbym dodać wirtualny eth0:1 do eth0 Chciałbym by ta sieciówka przekierowywała wszystkie pakiety na inny serwer w sieci lokalnej. Jak tego dokonać na fedora core 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Listopad 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2008 Trochę więcej precyzji jeśli można prosić. Prawdopodobie chodzi Ci o prosty most (bridge). W takim razie google.com. Znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Listopad 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2008 Trochę więcej precyzji jeśli można prosić. Prawdopodobie chodzi Ci o prosty most (bridge). W takim razie google.com. Znajdziesz. prosciej mówiąc chciałbym z eth0 zrobić eth0 oraz eth0:1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moorray Napisano Listopad 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2008 Mogę się mylić, ale ethX to interfejs sieciowy, a ethX:0, ethX:1, ethX:2, itd. to adresy tego interfejsu. Jeśli chcesz przekazywać ruch między dwoma różnymi interfejsami to najłatwiej postawić most. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Listopad 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2008 ok, w takim razie ma ktoś jakiś dobry, na pewno działający tutorial do tego ? Wiem , google. ale szukam czegoś pewnego i co zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2008 Po pierwsze... Fedora Core 3... jest tak trochę... hmm... jak by to ująć? Niewspierana, przestarzała, a za miesiąc wychodzi Fedora 10. W każdym razie polecam: man ifconfig bo to tam się dało ustawić (gdzieś kiedyś znalazłem to w internecie, no ale trzeba szukać...) i sprawdziłem tylko, bo nie było mi to do niczego potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Listopad 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2008 2 numery ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi