Wywern Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Mam Fedorę 9, up-to-date. Zgodnie z tym tu: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=196202 zainstalowałem skype 2. I pakiet działa, dźwięk mam. Ale mikrofon niestety nie. Sprawdziłem ustawienia głośności, sprawdziłem alsamixer, jest uruchomione. Zresztą jak mówię do mikrofonu, to się w głośnikach słyszę. Ale jakie bym urządzenie nie wybrał w opcjach skype, do niego dźwięk z mikrofonu nie idzie. A mam takie możliwości: default device via8237 (hw, v8237,0) via8237 (plughw, v8237,0) via8237 (hw v8237,0) via8237 (plughw, v8237,1) via8237 (hw v8237,1) hdmi pulse Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 a probowales po kolei opcje? u mnie w koncu zaskoczylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Listopad 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 a probowales po kolei opcje? u mnie w koncu zaskoczylo. Próbowałem po kolei wszystkie urządzenia wejściowe. W systemie PulseAudio jest na pierwszym miejscu i np. w mplayerze działa. W skype też odtwarza dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Też miałem sporo problemu z tym skypem, i rozwiązaniem było przestawienie z mic 1 na mic 2 w ustawieniach kmix, albo gdzieś w regulatorze głośnosci gnome, dokładnie nie pamiętam w którym to miejscu, ale po jego przestawieniu będzie się slyszało w głośnikach to co się mówi do mikrofonu. P.S. urządzeniami wejścia ma być via8237 (hw, v8237,0) wyjścia ustawiasz na takie samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krupek Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Zobacz tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Listopad 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Zobacz tu Nie mam takiego apletu jak kmix. Skąd toto wziąć? Najbardziej dziwi mnie to, że się słyszę w głośnikach, a ani rejestrator dźwięku, ani skype nie "odbierają" dźwięku z mikrofonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Może masz wyciszony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Listopad 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Może masz wyciszony? Sprawdzałem, nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Ale co dokładnie sprawdziłeś? Zobacz na Capture czy masz wyciszone jeszcze, i daj na Maksa, i w Innych Ustawieniach np. gnome-volume-control próbuj z tymi Mic1 i Mic2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Listopad 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 6, 2008 Ale co dokładnie sprawdziłeś? Zobacz na Capture czy masz wyciszone jeszcze, i daj na Maksa, i w Innych Ustawieniach np. gnome-volume-control próbuj z tymi Mic1 i Mic2 Sprawdziłem w Rejestratorze dźwięku (kde) i w gnome-volume-control. Ale nie mam tam 2 mikrofonów, tylko możliwość uaktywnienia mikrofonu z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2008 w Kmix zaznacz opcje mic select (i do tego mic), wtedy będziesz miał do wyboru mic1 i mic2 p.s. upewnij się czy rzeczywiście nic nie słyszysz, bo być może słychać ale bardzo cichutko, wtedy musisz odpowiednio podregulować np podgłośnić mikrofon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wywern Napisano Listopad 9, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2008 w Kmix zaznacz opcje mic select (i do tego mic), wtedy będziesz miał do wyboru mic1 i mic2 p.s. upewnij się czy rzeczywiście nic nie słyszysz, bo być może słychać ale bardzo cichutko, wtedy musisz odpowiednio podregulować np podgłośnić mikrofon Dziękuję, wszystko razem zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi