Conrados Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 Zainstalowalem Fedore, jednak mam problem z konfigurcja modemu HIS Ericssona. RObilem wszystko wedlug wskazowek, jednak nadal nie moge sie podlaczyc do netu. z gory wielkie dzieki za pomoc !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 No cóż... trzeba będzie wróżkę zatrudnić. 1. Przeczytaj sobie regulamin forum. 2. Napisz coś więcej, nie każdy ma w domu HIS na Ericssonie, co to za sprzęt, jak instalowałeś itp. bo narazie z Twojego pytania NIC nie można wywnioskować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 RObilem wszystko wedlug wskazowek, jednak nadal nie moge sie podlaczyc do netu. zalacz loga z ppp to zobaczymy co sie dzieje i napisz co i jak ustawiles. (SDI mialem dawno i na RH, ale konfiguracja SDI jest bardzo prosta, wiec jak nie dziala to powiedz jaki blad wyskakuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrados Napisano Październik 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 Teraz jestem na uczelni i nie moge przeslac konfiguracji. wszystko robilem wedlug tego artykulu http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 to upewnij sie ze HIS podpiety jest do COM1, i ewentulanie sprobuj pozostałę comy: /usr/sbin/pppd /dev/ttyS0 /usr/sbin/pppd /dev/ttyS1 etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Październik 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 plik /etc/ppp/pap-secrets wpisujemy nasz login, hasło oraz IP. Powinno to wyglądać mniej więcej tak: "login" * "nasze_hasło" twoje_IP spróbuj to wpisać w pliku /etc/ppp/chap-secrets w /etc/sysconfig/network-scripts powinien znajdować się plik chat-ppp0 o zawartości '' (dwa apostrofy + pusta linia), jeśli nie ma to go utwórz. To chyba wszystko UPDATE Znalazłem stronkę na której jest to dość dobrze opisane (co prawda dla MDK ale powinno działać) http://gorzow-wlkp.net/linux/sdi.htm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrados Napisano Październik 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2004 WIELKIE DZIEKI ZA POMOC. WRESZCIE MAM NETA !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
invx Napisano Listopad 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2004 dopiero zaczynam przygode z linuxem i mam taki problem: powpisywalem do tych plikow co trzeba, jednak jak to polaczenie wywolac ?? bo automatycznie startuje mi X i polaczenia nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T-rex Napisano Listopad 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2004 sytuacja beznadziejna ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi