bazyl Napisano Listopad 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2008 Dzisiaj po aktualizacji zainstalował się kernel 2.6.27.5-37 po ponownym uruchomieniu system sie ładuje do momentu logowania i wyłancza się monitor. Na poprzednim jądrze 2.6.26.6-79 wszystko jest OK. Ponieważ nigdy sie z tym nie spotkałem przejżałem forum ale nie natrafiłem na podobny temat. Proszę o pomoc. Fedora 9 karta grafiki ATI Radeon 9550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2008 Mam to samo na tym jądrze na Fedorze 10. Grafika to: ATI Radeon Xpress 200M. Tutaj jest jakiś problem ze sterownikami do karty graficznej zapewne. U mnie (laptop) ekran się nie wyłącza, tylko widzę jakieś artefakty i komputer się zawiesza (nie działa Ctrl+Alt+Fx ani nic podobnego jak Ctrl+Alt+Backspace). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl Napisano Listopad 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2008 Nie wiem dlaczego Fedora aktualizuje nowe jądra jak niedziałają na wszystkich maszynach.Dzisiaj znowu zaktualizowało się jądro do wersji 2.6.27.5-41. Myślałem że poprawiono błąd jaki opisałem w pierwszym postcie ale niestety nic z tego dalej to samo jak wyżej. Miałem w zamiarze przejśc na Fedore 10 ale jak ona jest na jądrze 2.6.27. to na moim kompie nie będzie działać, chyba że jest na forum EXPERT co potrafi mi pomóc. Używałem Fedory przez 2 lata a teraz będę zmuszony z niej zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2008 A zgłosiłeś ten bład żeby go mogli naprawić? Spróbuj sobie LiveCD F10 preview i zobacz co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl Napisano Listopad 20, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2008 Sprawdziłem wersję LiveCD F 10 preview i jest OK. Do instalacji poczekam na wersję finalną. Narazie Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi